Alton Webb Alton Webb

ALTON

Alton har trots att han precis fyllt 18 år redan hunnit producera musik i över tio år, mycket tack vare sin DJ:ande pappas enorma vinylsamling som tidigt presenterade honom för en hel värld av ljud från alla möjliga genres.

Även om man kan dra paralleller till andra samtida rappare bygger hela Altons ljudvärld ofta på helt oförutsägbara inspirationskällor.

– Senaste tiden har jag bara lyssnat på Allan Edwall, Cornelis, Fred Åkerström eller bra house-musik. Jag är lite mitt uppe i en identitetskris, jag kan inte bestämma mig för om jag är en gammal själ eller en cool techno-tonåring.

Alton

Efter att ha jobbat med beats hemma i sitt pojkrum under hela sin tonårstid gjorde Alton sin första spelning på Riche som 16-åring och förra året debuterade han med singlarna Surface och Billboards som uppmärksammades av bl.a. P3, Rodeo, Per Sinding Larsen, Festivalrykten, Din Gata och East FM. Den 19 maj släpptes nya singeln Summer Season, en låt han jobbat på länge som utforskar vad som händer när man använder sig av flera parallella stämmor.

– Varje gång när jag ska skriva en ny låt försöker jag testa något jag inte gjort förut. Med den här låten är det sångstämmor jag utforskat, dessutom har den ett mycket rakare beat än mina andra låtar. Det känns som att den här låten ligger mycket mer i tiden än det jag tidigare släppt.

Alton

ALTON

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.

Pressbilder