Bennett Bennett

BENNETT

Det var år 2016 som Sammy & Johnny Bennett presenterade sig med den hyllade HUNDRA80 – debuten som skördade en Grammis och positionerade bröderna som två av Sveriges mest intressanta artister.

Sedan dess har de via EP:n ST:RECK samt singlar som 3 STRIKES och BEYBLADE redan hunnit visa upp sin konstanta strävan mot att inte bli placerade i något fack. Nu är de redo att ta det ett steg längre med 2020 års album OCH DU HETER?.

Det är tydligt att tvillingarna från Göteborg vill utmana såväl sig själva som scenen de verkar inom. Rapmässigt har de redan visat vad de kan, men nu vill de att vi lyfter blicken. Med självreflekterande texter ackompanjerande av livfulla produktioner har de skapat ett album som tvingar alla som lyssnar att vara på tårna. Över oförutsägbara arrangemang tar de sig an alla de känslor, frågeställningar och människor som de stött på längs den ambivalenta vägen mot framgången. Hur tillåter man egentligen sig själv att förlora sig i ruset utan att drunkna?

“Självförverkligande har varit ett ledord för det här projektet. Och resan i det, fram- & baksidorna av det. Lika mycket i musiken som den personliga resan. Det går inte en dag förbi utan att jag ifrågasätter min person. Och det kommer alltid vara så. När jag är 40 kommer det finnas andra saker att adressera i den här resan"

– Sammy


Välkommen till en resa fylld av kärlek, stolthet och humor. Men också lust, knark och galenskap. Där ljudbilden aldrig slutar att förvåna samtidigt som den utforskar möjligheten till ett sound långt bortom scenens ramar. Ett sound där etiketten “svensk hiphop” ska få lov att stå på egna ben – fri från övertydliga och begränsande influenser.

BENNETT

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.

Pressbilder