Dani M Dani M

DANI M

Inom hiphopen kommer fenomen och går, men Dani M består. Flera hundra miljoner streams på Spotify senare står han starkare än någonsin, trots att han knappast längre är en upphaussad nykomling. Dani Montserrat, född i Uppsala, har varit en av den inhemska rapscenens mest självlysande och melodiskt begåvade stjärnor ända sedan 2013 års singeldebut En sån som mej. Andra hits har följt: Naiv, Nån annan, F.A.M.E (LeyLey) och Aldrig nånsin haft, för att bara nämna några. Under 2018 och 2019 befäste han, för att uttrycka det försiktigt, sin position med de övertygande båda albumen Pusher och Pusher II, vilka han gav ut ihop med producenten Simon Superti.

Genom åren har Dani M samarbetat med alla från Linda Pira och Stor till Kartellen och Labyrint, och han har i sin musik släppt in influenser från reggae, dancehall och R&B – lägg då även till viss prägel av att hans pappa var salsamusiker – utan att för den skull framstå särskilt spretig alls, snarare nyfiken och mångfacetterad.

Det kanske är så att du aldrig riktigt vet var du har Dani M, men det är i så fall ett faktum han vänder till sin fördel genom att hela tiden hålla publiken på helspänn.