Fricky Ht 2018 Fricky Ht 2018

FRICKY

Rapparen från Västerbotten, ordkonstnären och beatmakaren Fricky har med böljande melodier, och ärliga rader som bryter machokulturen, berättelser om kärleken och livet i norr skapat en helt egen musikalisk värld. Nu drar 2018 års i särklass mest omtalade artist ut på stor höstturné.

För att i nutid domdera scenen med en nästan skör ärlighet krävs mod, talang, humor och finess. Allt detta bubblar i den nya stjärnan Fricky som tack vare dessa attribut tilldelades SKAP:s Hiphop-pris 2018. Det är ödmjukt, följsamt, svängigt och framstår tidvis som ocensurerade utdrag ur en dagbok. Väl förankrad i samtiden, utrustad med följsamma flöjter, reggaeton, afrobeat och trap tar Umeåsonen Fricky tillsammans med producenten Academics svensk R&B till en ny plats. På en oförstörd, nästan sävlig västerbottniska, berättar han om vännerna i norr, kärlek, maskulinitet och sex.

Det har verkligen varit ett succéår för Fricky eller Erik Friman som han egentligen heter. Han har sedan länge varit en del av Umeå-kollektivet och skivbolaget Random Bastards där bland annat Cleo, Gonza-Ra och Trainspotters också ingår. Första singeln ”Kär” kom 2016 och följdes upp av “Hon Få Mig” 2017. Tidigare i år kom äntligen debut-EP:n ”Aqua Aura” och det stora genombrottet som hade anats är nu ett faktum. Publikrekord efter publikrekord, slutsåld höstturné och en av dom mest streamade artisterna i Sverige. Med denna oerhörda medvind i ryggen och tillsammans med delar av sitt kollektiv kommer Fricky att sväva på moln genom landet i höst!

Turnédatum
5 okt - Gävle, Olivia
6 okt - Borlänge, Liljan
11 okt - Uppsala, Katalin
12 okt - Helsingborg, The Tivoli
13 okt - Halmstad, Halmstad Live
19 okt - Borås, IVY Nightclub
20 okt - Västervik, Palladium
26 okt - Sundsvall, Aveny
27 okt - Lund, Mejeriet + 100 special guests: Jelassi + Ozzy
28 okt - Lund, Mejeriet + 100 special guests: Jelassi + Ozzy
2 nov - Jönköping, Silver
9 nov - Karlstad, Nöjesfabriken
10 nov - Sala, Gillet 6
17 nov - Malmö, Moriska Paviljongen
20 nov - Göteborg, Pustervik + 100 special guests: Jelassi + Rosh
21 nov - Göteborg, Pustervik + 100 special guests: Jelassi + Rosh
23 nov - Örebro, Ritz
24 nov - Linköping, Kårallen
30 nov - Norrköping, Arbis Bar & Salonger + 100 special guests: Jelassi + Rosh
1 dec - Stockholm, Nobelberget

Fricky

Pressbilder

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.