000047730021 000047730021

JIREEL (FRAMFLYTTAT - MER INFO KOMMER)

Fre 10 Apr ECHO GÄVLE
Fre 17 Apr Aveny Sundsvall

Jireel (FRAMFLYTTAT - MER INFO KOMMER)

Lör 18 Apr The Red Room Söderhamn

Jireel (FRAMFLYTTAT - MER INFO KOMMER)

Som följd av regeringens beslut angående folksamlingar är det inte möjligt att genomföra Jireels vårturne, utan konserterna kommer att flyttas fram. Nya datum kommer meddelas inom kort. Vi följer utvecklingen noggrant och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Håll i din biljett - den kommer fortfarande att gälla för det nya datumet. ___

Under 2020 har vi fått singlarna Dröm och Lamix-samarbetet Stora, och på SVT Play visas nu dokumentären Jireel – efter genombrottet. Med start om bara några veckor ger sig nu Jireel ut på en turné som innefattar spelningar i både Sverige och Norge.

Han är ännu inte tjugo fyllda (i mars däremot!) men har redan hunnit vinna såväl P3 Guld som Grammis. Jireel har på kort tid skapat sig en unik särställning inom svensk hiphop med sin trapinfluerade rapsång, vardagsnära texter, smittsamma charm och massiva framgångar. Han är aktuell mest hela tiden, under 2020 har vi fått singlarna Dröm och Lamix-samarbetet Stora, och på SVT Play visas dokumentären Jireel – efter genombrottet. Nu ger han sig ut på en turné som innefattar spelningar i både Sverige och Norge.

Jireel, som av Aftonbladet tidigt kallades ”en ny vårvind för svensk hiphop” var inte mer än femton då musikkarriären inleddes med singeln Här & nu. År 2017 kom EP:n Jettad, med superhiten Cataleya, och året därpå etablerade han sig en gång för alla på den svenska hiphopscenen med debutalbumet 18. Jireel har jämförts med Drake, samarbetat med exempelvis Hov1, Stor, Fricky och Dani M, samt av Norrbottens-Kuriren utnämnts till ”Rågsveds största rockstjärna sedan Thåström”. Framtiden är hans.