Screenshot 2019 11 27 At 15 36 28 Screenshot 2019 11 27 At 15 36 28

JONATHAN JOHANSSON

Tors 8 Apr PUSTERVIK GÖTEBORG
Fre 5 Mars Träkyrkan Bollnäs

Jonathan Johansson

Lör 6 Mars Berns Stockholm

Jonathan Johansson

Fre 12 Mars Söderport Kalmar

Jonathan Johansson

Lör 13 Mars Mejeriet Lund

Jonathan Johansson

Tors 25 Mars Satin Örebro

Jonathan Johansson

Fre 26 Mars Katalin Uppsala

Jonathan Johansson

Fre 9 Apr Plan B Malmö

Jonathan Johansson

Lör 10 Apr Konsert & Kongress Linköping

Jonathan Johansson

Som följd av regeringens beslut angående folksamlingar, flyttas Jonathan Johanssons planerade vårturné till hösten i stället. Säkerheten för artister, fans och personal är alltid vår högsta prioritet och vi vidtar åtgärder enligt instruktioner från myndigheterna. Vi följer utvecklingen noggrant och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Håll i din biljett - den kommer fortfarande att gälla för det nya datumet. Av logistiska skäl ställs konserterna i Kristianstad och Karlskrona tyvärr in helt. Konsertdatumet i Gävle är TBC. Kontakta respektive biljettåterförsäljare för eventuella biljettfrågor.

En av våra främsta är tillbaka. En av våra främsta när kommer till att förena tänkvärt allvar med sprittande lekfullhet, noga genomarbetade pretentioner med spontan hänryckning, samtidsbetraktelser med självgranskande introspektion och framåtblickande R&B-pop med elektroniska stämningslandskap. Jonathan Johansson är också en av våra främsta liveartister och i samband med nya albumet ”Scirocco”, som släpps i februari nästa år, ger han sig ut på en efterlängtad turné.


Albumet ”Scirocco” föregås av singeln För oss, en introduktionsmonolog betitlad Gnuflocken & tjockteven samt en audio- och videoinstallation som bland annat visats på Fotografiska i Stockholm i veckan. Albumet är det första sedan ”Love & Devotion” (2016) som utforskade kärlekens omöjliga möjligheter. Dessförinnan släppte Jonathan hyllade ”Lebensraum!” (2015). Albumet blev till ingens förvåning en av det årets högst betygsatta svenska skivor. Sedan debuten med ”En hand i himlen” 2009 har Jonathans samtliga släpp belönats med mängder av pressrosor och allehanda prisnomineringar. Att ”Scirocco” kommer fortsätta i samma bana råder det ingen tvekan om.