Bicep 2017 Press Shot Bicep 2017 Press Shot

Elektroniskt till Way Out West – Caribou, BICEP och Kerri Chandler klara!

För några veckor sedan släppte vi ut nyheten om att allas vår egen Robyn kommer att avsluta festivalens sista dag i Slottsskogen. Tillsammans med namn som Khalid, FKA twigs, Burna Boy och Bon Iver kommer Way Out West anno 2020 utan tvekan bli något vi aldrig glömmer.

I dag fyller vi på med ett gäng elektroniska namn till sommarens program. Välkomna Caribou [CAN], BICEP [UK], Kerri Chandler [US], Jayda G [CAN] och Mafalda [PT] till årets festival!

Caribou. Suddenly. Om du frågar oss är det titeln på ett av årets mest framemotsedda album, tillika det första på sex år signerat Caribou. Räkna med eufori när Dan Snaith gör Stay Out West med fullt band.

BICEP. Alla som känner till Bicep tänker på deras lika eklektiska som extatiska elektroniska musik med influenser från house, techno, italodisco, jungle, trance, garage och annat. Ändå lyckas de få allt detta att kännas, för att låna av Resident Advisor, samtida.

Kerri Chandler. Kung Kerri. Vi är inte så lite stolta över att kunna presentera house-DJ-ikonen och veteranproducenten från New Jersey som headline-akt på Dungenscenen i sommar.

Jayda G. Mer artist än renodlad discjockey. Musiken hon spelar i sina DJ-set – ofta en riklig portion av vintage-märkt disco, boogie och soul – brukar ha en betoning på upplyftande dansmusik fylld av vitalitet och energi.

Mafalda. ”Det finns en sak som förenar all musik jag gillar, och det är ärlighet.” Citatet tillhör Mafalda, den Porto-fostrade DJ:n, konnässören och skivsamlaren som numera huserar i London där hon tillsammans med Floating Points driver skivbolaget Melodies International.