Parham Webb Parham Webb

PARHAM

Lör 27 Apr Nalen Stockholm

Parham

Med ett framgångsrikt 2017 bakom sig är Parham redo att rulla ut ny musik och återta sin position som en av Sveriges mest spännande artister. Det nya albumet ”Torsken”, som släpps den 6 april, är det mest färgstarka och melodiösa som Parhams hittills har gjort, och kommer garanterat sätta sina spår i musiksverige. Plattan innehåller även flera intressanta gästinhopp av artister som Parham själv ser upp till och inspireras av. Med skivan berättar Parham om ett år med många toppar men också dalar, att prestera som bäst när du mår som sämst och hur det känns att förlora nästan all sin trygghet, att ”torska allt”.

I februari släpptes det andra smakprovet från det kommande givet, maxade ”Tranquilo”, som gästas av ingen mindre än Mwuana.

Parhams debut ”Pojk” från 2014 kritikerhyllades och belönades bland annat med pris för Årets hiphop på Manifestgalan och Nöjesguidens Göteborgspris i kategorin Musik samt Årets genombrott på Kingsizegalan. Med andra skivan ”Hemma här” som kom 2016 utvecklade Parham sin musikaliska identitet och beskrevs då som en av Sveriges bästa textförfattare och hyllades av pressen. Dagens Nyheter skrev att han ”visar än en gång att han är svensk hiphops just nu kanske allra vassaste berättare”, och Gaffa menade att ”det är ett konststycke att sätta ihop ett album så här fint.” Skivan Grammisnominerades, och under P3 Guld framträdde Parham med två låtar. Med nytt album och en storslagen turné är det här året som Parham tar karriären till nästa nivå.

"Med fjolårets lysande singlar har Göteborgsrapparen Parham utvecklats till en av svensk popmusiks främsta skildrare av kärleksrelationer, och nya albumet är hans finaste hittills."

DN om Torsken

"Det är ständigt skarpt när Parham håller i micken."

GAFFA om Torsken

"...det är en skiva du vill höra från början till slut, ogärna släpper taget om."

Sonic om Torsken

Pressbilder

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.