Redline Workshop Webb Redline Workshop Webb

REDLINE WORKSHOP

Det finns en plats för alla inom musiken, men för att lyckas i musikbranschen krävs mer än talang. Det handlar om hårt arbete, bra kontakter och tydliga mål. Denna workshop med framstående musiker i branschen, kan ge unga musikfantaster professionella redskap och nya sätt att tänka.

Salla och Masse (två av bröderna som tillsammans utgör The Salazar Brothers) demonstrerar hur man bygger en låt från grunden-instrument eller sampling. De berättar om hur man skriver en raptext och vilka hjälpmedel som finns. Deltagarna får testa att spela in texter och tillsammans producerar gruppen en låt. De kommer in på hur man som musiker slår sig fram i en tid då musikbranschen förändras. Det är viktigt med imageskapande och marknadsföring. I workshopen deltar även sångerskan Linn Segolson, rapparna Stor eller Momo från Mohammed Ali. De coachar och inspirerar i textförfattande och scenframträdanden.

Redline Recordings och The Salazar Brothers har mer än två decenniers erfarenhet av musikskapande och prisvinnande musikproduktioner.

Bröderna var tidigare medlemmar i The Latin Kings som slog igenom på nittiotalet, och lade grunden till det som anses vara svensk hip hop idag. I sommar är artisterna aktuella med en rad festivalspelningar.

För andra året i rad erbjuder Folkets Hus och Parker tillsammans med Riksteatern den uppskattade workshopen, som i första hand vänder sig till arrangörer som verkar i anslutning till mellanstora och stora städer.

Medverkande: Salla, Masse, Linn Segolson, Stor eller Momo.

Konstnärligt team: Redline Recordings med The Salazar Brothers.

Föreställningslängd: 4 tim 30 min

Pressbilder

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.