Tussilago Webb Tussilago Webb

TUSSILAGO

I april 2015 släppte den Stockholmsbaserade kvintetten Tussilago (som i december var förband på Lykke Lis turné) äntligen sitt debutalbum, "Holy Train" (INGRID). Petter Winnberg från Amason och Little Majorette har spelat in och producerat alla låtar utom ”Goldface” som producerats av Petters bror Pontus Winnberg (Amason, Miike Snow). På skivan medverkar också Gustav Ejstes och Reine Fiske från Dungen. Albumet handlar om att få resa till ett annat plan för en stund och vara var och vad man vill. Tussilago ser musiken som ett transportmedel till ett annat sinnestillstånd och det är därifrån albumets titel "Holy Train" kommer ifrån.

Tussilago bildades år 2011 när vännerna Pierre Riddez, Rickard Renström, Samuel Lundin och Zacharias Zachrisson, bror till Lykke Li, bestämde sig för att göra musik tillsammans (sedan 2015 är även Andreas Sjöqvist med på synth). Inspirerade av band som Dungen, The Doors, Fela Kuti och Deerhunter började Tussilago skriva låtar och tillsammans skapa en psykedelisk ljudbild. Bandet släppte under hösten 2013 sin debut- EP på skivbolaget INGRID (startat av Lykke Li, Miike Snow, Peter Bjorn & John m.fl.) som omedelbart hyllades av såväl internationell som svensk media.

Tussilago har sedan dess turnerat runtom i Sverige och bl. a. öppnat för artistkollektivet INGRID på Way Out West, spelat på förra årets by:Larm och även öppnat för Amason på Debaser Strand våren 2014. Förra sommaren spelade de bl. a. på festivalen Skankaloss i Gagnef och i slutet av 2014 var de förband till Lykke Li i Skandinavien.

Tussilago

Pressbilder

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.