Skarmavbild 2018 09 19 Kl  09 24 47 Skarmavbild 2018 09 19 Kl  09 24 47

ALGIERS

Fre 29 Okt Nalen Klubb Stockholm

Algiers (NYTT DATUM!)

Lör 30 Okt Mejeriet Lund

Algiers (NYTT DATUM!)

Algiers har valt att skjuta fram sin kommande Europaturné, vilket inkluderar konserterna på Nalen i Stockholm och Mejeriet i Lund. Konserten på på Nalen flyttas till den till 15 oktober och den på Mejeriet till 16 oktober. Vi följer utvecklingen noggrant och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Håll i din biljett - den kommer fortfarande att gälla för det nya datumet. Kontakta respektive biljettåterförsäljare vid eventuella biljettfrågor.

Gospel möter postpunk, det är en kombination vi knappt hört sedan Birthday Party och The Gun Club härjade som värst på 80-talet. Men med Algiers får vi äntligen ställa den gyllene frågan igen, är detta ett industriband som spelar gospel eller är det ett gospelband som spelar industri? Med sitt självbetitlade debutalbum stegade Algiers rakt in i musikens finrum år 2015, och befäste den platsen med på råge på förra årets storstilade uppföljare The Underside of Power.

Algiers möttes och började spela tillsammans i Athens, Georgia men delar nu sin tid mellan New York och London. Med politiska texter, dånande ljudbilder och stark experimentlusta dröjde det inte länge innan världen fick upp ögonen för Algiers. På förra årets giv, The Underside of Power, har bandet förfinat samtliga delar av sitt artisteri och presenterat ett verk som både känns tidlöst och samtida på samma gång. Politisk depression och postpunk fungerar som ett kompakt mörker, och gospel som en liten flammande låga av hopp. En inte helt lättuggad anrättning men med en stor belöning för den som ger sig hän – missa inte denna ångvält till liveakt.