Broder John

Broder John har efter över ett decennium blivit ett återkommande och känt namn i hiphopens Sverige. Med sina rötter i Umeå har han varit med och formgett dagens musik och väglett den nya generationen av artister.

Utan hjälp av stora bolag har han efter sitt andra studioalbum ”Drift” (2021) tagit sig till den internationellt kända plattformen COLORSXSTUDIOS, startat sitt eget label Hoopdiggas och signat på nya artister.

Efter en sommar bestående av kritikerhyllade gig på platser som Trädgården i Stockholm och en total nedstängning av Stay Out West i Göteborg (Way Out West) tog Broder John an sig rollen som arrangör och kurerade tre kvällar på Färjeterminalen i Stockholm. På scen kunde man se några av Sveriges största artister idag, bland andra Erik Lundin, L1NA, Becky And The Birds och JAQE.

Musiken framkallar många känslor – de insiktsfulla låttexterna går lätt att relatera till och skapar en reflektion hos lyssnaren. Det är en ynnest att få lyssna på musik som kan ge ifrån sig så mycket energi som Drift gör.

Tilda Norrlin, Gaffa

Broder John blandar friskt boom bap med harmoniska, flytande produktioner och verkar här ha inspirerats av såväl jazz som punk. Det låter inte som någon annan hiphop just nu och det är skönt.

Anna Rosenström, GP

MUSIK

Pressbilder

Nicolina Knapp
6.56 MB

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.