IMENELLA 9643 JPG IMENELLA 9643 JPG

IMENELLA

Karriären går i ett rasande tempo för stjärnskottet Imenella. Där hon 2019 prisades med en Grammis i kategorin Årets nykomling, följde hon året därpå upp med ett hyllat liveframträdande på galan. Efter en rad succésinglar, hyllade EP:n Tro och en omfattande sommarturné var hon dessutom nominerad till Guldmicken vid 2020 års P3 Guld.

Imenella slog igenom 2018 med låtarna Moves, Chagga och Fråga om mig. Hennes framträdande på P3 Guld 2019 var mäktigt på ett sätt vi sällan får uppleva i svensk TV och samma år gjorde hon med en danseuforisk föreställning succé på Lollapalooza samt uppträdde på Way Out West som en del av hiphopfesten 100 Live. Imenella Mohamed föddes 1988 i Somalia och flyttade till Sverige som sexåring. 2012 startade hon den feministiska dansgruppen Unruly. Hela sitt vuxna liv har hon arbetat professionellt som dansare, danslärare och koreograf. "Jag lägger ribban för mig själv väldigt högt, jag vill aldrig bli bekväm. Det kommer från dansen. När det är för lätt, då ska jag göra något annat. Jag vill att det ska vara svårt hela tiden, jag vill aldrig känna att jag är klar”, sa hon till GP 2018.

Under 2020 är Imenella aktuell med ny musik, bland annat Petter-samarbetet "Ögonblick" och dansanta "Call me up" (med Naod).

IMENELLA

Pressbilder