Jelly Crystal 06 FR Lamia Karic Jelly Crystal 06 FR Lamia Karic

JELLY CRYSTAL

Fre 26 Aug Popaganda Stockholm

Jelly Crystal

Filip Johnson är sångaren, låtskrivaren och multi-instrumentalisten bakom soloprojektet Jelly Crystal. Med rötterna i pophistoriens klassiska melodier och den svenska indierockscenen har han skapat ett helt eget uttryck som andas lika mycket dåtid som framtid.

Sedan debuten 2017 har Jelly Crystal släppt en rad hyllade singlar, två EP:n och flera korsbefruktade samarbeten med artister som Shitkid, Adrian Lux, Sibille Attar, Esther och Stella Explorer. Utöver soloprojektet har han även funnits med i bandkonstellationer som HOLY och Vacation Forever, samt medverkade på Kite’s legendariska spelning på Kungliga Operan i slutet av 2020.

2021 släpptes det kritikerrosade debutalbumet ”Freak Show”, där han var fortsatt trogen allt det som tidigare kännetecknat honom som artist - genom experimentell och okonventionell pop. Albumet ledde även till utmärkelsen ”Årets Kompositör” på Manifestgalan med motiveringen; ”Kompositionerna är på ytan elegant tidlösa och klassiska men genomsyras av ett stökigt, fritt och drabbande uttryck. Ett djärvt mångfacetterat och vågat debutalbum med låtar som dröjer sig kvar”.

Under våren 2022 är Jelly Crystal aktuell med EP:n ”ILY”, planerad till juni, som föregås av singlarna ”Happy Ending” ft. Alice Boman och ”I Tryyy” ft. Seinabo Sey.

LYSSNA!

  • Jelly Crystal 01 Gustav Cavallin Jelly Crystal 01 Gustav Cavallin

Pressbilder

För att boka denna artist, se nedan kontaktuppgifter.