Alice5 X 2B Photo Marta Thisner Alice5 X 2B Photo Marta Thisner

ALICE BOMAN (INSTÄLLT!)

Sön 5 Apr DRAMATEN STOCKHOLM

Som följd av regeringens beslut angående folksamlingar, är det inte längre möjligt att genomföra konserterna med Alice Boman på Dramaten. Säkerheten för artister, fans och personal är alltid vår högsta prioritet och vi vidtar åtgärder enligt instruktioner från myndigheterna. Vi följer utvecklingen noggrant och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Den 1 oktober spelar Alice Boman på Göta Lejon - biljetter hittar du här: www.luger.se/alice-boman


Alice Boman släpper sitt efterlängtade och intima debutalbum ”Dream On” den 17 januari. Den 5 april spelar hon på Dramaten i Stockholm. Även datum för Malmö och Göteborg har adderats till den tidigare utannonserade Europaturnén. ”Jag längtar verkligen efter att spela live igen, det är något av det bästa jag vet” säger Alice Boman.

Alice Boman om att ge sig ut på turné: ”Jag längtar verkligen efter att spela live igen, det är något av det bästa jag vet. Det var ett tag sedan sist som jag hade ett gäng spelningar i rad så det ser jag verkligen fram emot. Att gå in i den där bubblan. Det ska bli så kul att spela det nya materialet och att spela tillsammans med Hey Elbow igen” säger Alice Boman och syftar på sitt återkommande kompband.

"Dream On" är ett personligt album om kärlek och uppbrott. Alice nämner också att musiken formats av olika miljöer och platser hon befunnit sig på, som svensk landsbygd, Köpenhamn, London, Los Angeles – och genom att lyssna på bl.a. Elvis Presley, Cindy Lauper, Portishead och Pink Floyd.

”Många låtar kommer ur en sorgsen känsla, att något är förlorat eller trasigt eller inte slutade på sättet du ville. Att få uttrycka allt det där gör en liksom lite starkare. Och det är fint att dela med sig av det för det känns som att alla kan känna igen sig i dom där känslorna. Jag hoppas att någon kanske finner tröst i det, att vi alla går igenom liknande saker. Det finns inga glada låtar här, det är en sorgsen skiva, men jag hoppas att den är hoppingivande också” säger Alice Boman om ”Dream On”.

Alice Boman har släppt två hyllade EPs, Skisser (2013) och 2014 års EP II, fått lovord från kritiker och hennes musik har hörts i TV-serier som Transparent, Wanderlust, 13 Reasons Why och Gösta. Sedan EP-släppen har hon också släppt enskilda singlar som “Heartbeat”, “Dreams” och “End of Time”.