1 24 1 24

YUNGBLUD

Lör 28 Maj FRYSHUSET STOCKHOLM

Englands alternativa musikscen verkar leva sitt eget liv. Ibland är den i samklang med resten av världens motsvarighet, ibland inte. Det verkar som att den, på ett befriande sätt, inte bryr sig om vilket. Att som NME-hypeade YUNGBLUD blanda hip-hop, ska och rock på ett finessrikt sätt är ett exempel på musik som förmodligen inte skulle kunnat komma någon annanstans ifrån än just England. Med en punkig ilska, en frenesi värdig Alex Turner och en attityd som hämtad från hip-hop levererar YUNGBLUD sina ordrika betraktelser på ett sätt du aldrig har hört förr. Den 28 maj 2022 ser vi den här stjärnan återigen på svensk mark i form av en spelning på Fryshuset i Stockholm.

OBS! Konserten med Yungblud flyttas fram till nästa år

Konserten med Yungblud på Fållan i Stockholm den 29 oktober 2021 flyttas fram till Fryshuset den 28 maj 2022. Håll kvar i din biljett – den är fortfarande giltig till det nya datumet. Kontakta respektive biljettåterförsäljare vi eventuella biljettfrågor.

Den 4 december 2020 släppte YUNGBLUD sitt andra album ”WEIRD!” som har beskrivits som ett coming-of-age-album. Hans livekonserter har redan erhållit ett rykte om sig för att vara fullständigt vansinniga urladdningar där frontpersonen, oftast klädd i korta byxor och färgglada strumpor, ger uttrycket ”att ge allt” ytterligare dimension. Den senaste uppvisningen på Fryshuset belönades bland annat med fem stjärnor av fem möjliga av DNs utsände: ”Han lär Guitar hero-generationen att rockmusik kan göra en till något mer än konsument. Skapa verklig tillhörighet.”