Near Near

VÄRLDSPREMIÄR FÖR NEAR PÅ WAY OUT WEST!

Att låta två kreativa universum mötas resulterar alltid i något nytt och spännande. Luger och Way Out West letar alltid efter nya ingångar och sätt att presentera såväl musik som andra konstformer på, och inte minst mötet mellan dem. Därför har vi nu äran att meddela att uruppförandet tillika världspremiären av NEAR – en unik danskonsert skapad av Jonatan Leandoer Håstad / Yung Lean och koreografen Eleanor Bauer, som på scen framförs av 12 dansare i Cullbergbaletten – sker på Way Out West i sommar.

Danskonserten är resultatet av ett flerårigt samarbete mellan Luger och Cullbergbaletten, och är helt unikt i sitt slag. Yung Lean och Cullbergbaletten har båda två högsta relevans inom samtida svensk populärkultur, och vi är omåttligt stolta att få vara värd för premiären av deras gemensamma kreativa möte.

Koreografen Eleanor Bauer och kompositören Jonatan Leandoer Håstad/Yung Lean arbetar för första gången tillsammans och skapar ett nytt koncept – danskonsert. NEAR är en gemensam fantasivärld där de undersöker konceptet tillsammans. De två artisterna delar intresset för poesi vilket utgör en stor del av det unika samarbetet. Musiken till verket skapas av Jonatan Leandoer Håstad (Yung Lean) tillsammans med multiinstrumentalisten Frederik Valentin och bygger bland annat på material från Jonatan Leandoers kommande album, musik från tidigare album som Yung Lean och Jonatan Leandoer127 och musik som skapas direkt för NEAR.

NEAR är en danskonsert, Jonatan Leandoer Håstad medverkar inte live på scenen på Way Out West.

På scenen: Cullbergbaletten

Koreografi: Eleanor Bauer

Musik: Jonatan Leandoer Håstad (Yung Lean) i samarbete med multiinstrumentalisten Frederik Valentin

Scenografi: Josefin Hinders

Ljusdesign: Jonatan Winbo

Kostymdesign: Pontus Pettersson

Med 12 dansare i Cullbergbaletten.

NEAR har världspremiär på Azalea-scenen på Way Out West i Göteborg den 10 augusti.