Veronica Maggio Popaganda Veronica Maggio Popaganda

Veronica Maggio avslutar Popaganda och festivalsommaren!

Det blir Veronica Maggio som avslutar årets Popaganda och hela festivalsommaren. För andra gången får vi se en av landets mest folkkära artister på festivalens stora scen på Eriksdalsbadet.


Det finns några få svenska artister som går hem i alla läger, oberoende av ålder och musiksmak. Veronica Maggio är otvivelaktigt en av dem. Med fem album i ryggen är Veronica Maggio den mest spelade svenskspråkiga artisten de senaste tio åren. Hennes musik har streamats över 600 miljoner gånger på Spotify och låtar som Jag kommer, Snälla bli min, Hela huset, Välkommen in, Satan i gatan, 17 år, Måndagsbarn, Sergels torg, Den första är alltid gratis och Hädanefter är i det närmaste rotade i den svenska folksjälen.

Tidigare i år släppte Veronica Maggio sin första singel på engelska, ett samarbete med Jocke Berg för kortfilmen Bergman’s Reliquary. Om det var en engångsföreteelse eller inte lär visa sig, men låten 20 Questions gav oss definitivt mersmak för ny musik. Veronica Maggio arbetar för närvarande med nytt material och gör därför endast enstaka konserter i sommar.

Förra året gjorde Veronica Maggio fem unika sensommarspelningar i Stockholm, där ett av hennes album framfördes varje kväll. Året dessförinnan genomförde hon en spelning på Stockholms stadion inför 20 000 människor. Trippeln fullbordas naturligtvis endast på ett rimligt sätt - att avsluta sommaren på Popaganda!

Hittills klara artister:
Veronica Maggio
First Aid Kit
Franz Ferdinand (UK)
Caesars
Tove Styrke
Slowdive (UK)
Little Dragon
Bipolar Sunshine (UK)
Jenny Wilson
Linnea Henriksson
Sarah Klang
Pale Honey
Hanna Järver
Fler akter tillkommer.