Seinabosey Nyhet Seinabosey Nyhet

Mäktiga Seinabo Sey på nordisk höstturné

Med de nysläppta singlarna ”I Owe You Nothing / Remember” och ”Breathe” har Seinabo Sey åter befäst sin roll som en av Sveriges allra största och viktigaste artister. I höst åker Seinabo Sey ut på turné och gör nedslag på anrika scener över hela norden. Den 5 oktober börjar hon på hemmaplan i Ericsson Globe.

Det var som om alla bara hade gått runt och väntat på Seinabo Sey. Som om alla visste att hon var fantastisk redan innan vi hade hört talas om henne. Så när hon väl dök upp var vi redan mer än redo att sluta våra hjärtan runt henne. Rösten var, självklart, det som drabbade oss först. En röst som fyller rum med värme, en röst som rycker upp dig med rötterna. Men ganska snart stod det klart att låtarna var lika stora som den där rösten. ”Younger” och ”Hard time” som de två första låtar du släpper, vilken artist klarar av ett sånt trick? Seinabo Sey såklart, som den lättaste saken i världen.

Albumet ”Pretend” släpptes hösten 2015 och möttes med lysande recensioner. ”En skiva fylld av rå empati”, skrev Spin, ”där mästerlig popsoul tar våra lägsta ögonblick och får dem att sväva.” Och nu är det äntligen vår tur att få vara i de där svävande ögonblicken en stund igen, när Seinabo Sey kommer till Ericsson Globe för en unik konsert. Vi kan också räkna med att de nysläppta singlarna ”I Owe You Nothing / Remember” och ”Breathe” kommer att följas upp av ett album innan det är dags för höstens Norden-konserter.

TURNÉPLAN
5 oktober - Ericsson Globe, Stockholm
7 november - House of Culture, Helsingfors
10 november - Oslo Konserthus, Oslo
11 november - Operaen, Köpenhamn