Jungle Jungle

Jungle [UK] kommer till Sverige i höst!

2014 var ett bra år på många sätt, men årets givna höjdpunkt var när Jungle dansade sig in i våra liv. Egentligen var det året innan som neosoul-kollektivet började charma oss med såväl mystik som musik, men när det självbetitlade debutalbumet Jungle landade i juni 2014 föll vi helt enkelt pladask.

Med ett sound inspirerat av sjuttiotalets soul och funk – där starka refränger, melodier och falsettsång stod i fokus – och en slick estetik var Jungle här för att stanna. Den senaste tiden har gruppen, efter en tids tystnad, återvänt till de stora scenerna och även delat med sig av en rad dansanta singlar. Ett nytt album betitlat For Ever står för dörren, och nu kan vi meddela att Jungle kommer till Sverige för en spelning på Vasateatern i Stocholm 3 november.

Jungle bildades i början av 2013 och släppte under året ett gäng singlar som snabbt blev några av årets mest hyllade av journalister och bloggare runt om i världen. Kollektivet leds av duon Tom McFarland och Josh Lloyd-Watson, som även är projektets grundare. Med hitsinglar som The Heat och Busy Earnin’ blev bandet tidigt nominerade till BBC Sound of 2014 och under sommaren samma år släpptes äntligen Jungles efterlängtade självbetitlade debutalbum, till hyllningar från en enad kritikerkår. Jungle har det senaste året teasat om ny musik, och nu har nyheten om att det nya albumet For Ever släpps 14 september via XL Recordings släppts till allmänheten. Blir 2018 lika bra som 2014? Med ny musik från Jungle är risken överhängande.

JUNGLE