Lykke Nyhet Lykke Nyhet

Lykke Li spelar i Stockholm i höst!

Under sin decennielånga karriär har Lykke Li tagit steget från stor artist till ikon. Sedan släppet av debut-EP:n Little Bit år 2008 har hon blivit en av de tyngsta pjäserna i indiepopsfären, och fortsätter jämt och ständigt att både imponera och inspirera. Med sitt nya album so sad so sexy har hon helt sömlöst skapat en ny persona och samtidigt gett oss ett album fullt av fantastiska poplåtar. I helgen gjorde Lykke Li sommarens enda framträdande på Way Out West i Göteborg – en spelning som många tycker var hela festivalens mest imponerande. Nu kan vi meddela att Lykke Li återvänder till hemmaplan i höst för en spelning på Annexet i Stockholm 10 november. Biljetterna släpps i morgon torsdag 16 augusti klockan 10:00 via Luger.se och AXS.se.

Med fyra hyllade album under bältet – som sammanlagt genererat över en kvarts miljard streams – är Lykke Li en av våra allra största och mest eftersökta artister. Från utmärkelser som “Best Album of the Year” av tunga publikationer som The New York Times och Rolling Stone till framträdanden på stora scener på festivaler som Glastonbury, Coachella och Lollapalooza släppte Lykke Li äntligen med ny musik i form av albumet so sad so sexy som släpptes i juni 2018. Albumet har redan utsetts till ett av årets bästa, och finner Lykke Li i en kreativ höjdpunkt. Trots att mycket av hennes skapande känns igen är detta ett typexempel på en spännande artistutveckling, där en modern ljudpalett beblandar sig med stämningar från förr. Missa inte spelningen på Annexet – höstens enda på svensk mark.

”So sad so sexy” är det kompakta ljudet av vemod och sorg, av ensamma sömnlösa nätter, av meningslös berusning och krossad kärlek. Tänk att det ljudet kan vara så attraktivt.

Anders Nunstedt, Expressen