Fricky Ht 2018 Fricky Ht 2018

Fricky ger sig ut på stor höstturné!

2018 års i särklass hetaste artist. Utsålda konserter överallt. Den mest streamade artisten i Sverige på Spotify av alla på Way Out West. En festival där denne fick ett gigantiskt publikhav att nå klimax i pepp. Vi talar om Fricky. Är du inte redan med på det här tåget ger vi dig chansen när vi nu kan presentera en stor höstturné. Biljettsläpp på fredag kl 10.00 via luger.se.

Det händer att man hör ny musik och kommer på sig med att undra varför man inte hört den förr. Varför ingen annan lyckats göra samma sak. Fricky är precis ett sådant exempel. Väl förankrad i samtiden, utrustad med mjuka flöjter, reggaeton, afrobeat och trap tar Umeåsonen svensk R&B till en ny plats. Men det krävs mer än en kontemporär produktion för att vara relevant – det krävs något unikt. Detta något har Fricky i överflöd. På en oförstörd, nästan sävlig västerbottniska, berättar han om vännerna i norr, kärlek, maskulinitet och inte minst det där som händer mellan vita lakan när två jämlika personer vill samma sak. Trogen R&B-genrens ofta explicita sextematik är Frickys musik inte sällan sensuell, men utan att för den skull bli otidsenlig. Det är ödmjukt, följsamt, svängigt, böjligt och framstår tidvis som ocensurerade utdrag ur en dagbok. Med humor, finess, talang samt en sällsynt stilkänsla har vi i Fricky fått en ny stjärna.

Fricky, eller Erik Friman som han egentligen heter, har sedan länge varit en integrerad del av Umeå-kollektivet och skivbolaget Random Bastards där bland annat Cleo, Gonza-Ra och Erk också ingår. Men det var just under alter egot Fricky det egna uttrycket hittades. 2016 kom första singeln Kär som följdes av Hon Få Mig 2017. Tidigare i år kom äntligen debut-EP:n ”Aqua Aura” och det stora genombrottet som hade anats är nu ett faktum. Med denna oerhörda medvind i ryggen kommer Fricky att sväva på moln genom landet i höst.

5 okt - Gävle, Olivia - Biljetter
6 okt - Borlänge, Liljan - Biljetter
12 okt - Helsingborg, The Tivoli - Biljetter
13 okt - Halmstad, Halmstad Live - Biljetter
19 okt - Borås, IVY Nightclub - Biljetter
20 okt - Västervik, Palladium - Biljetter
26 okt - Sundsvall, Aveny - Biljetter
27 okt - Lund, Mejeriet - Biljetter
2 nov - Jönköping, Sliver - Biljetter
9 nov - Karlstad, Nöjesfabriken - Biljetter
10 nov - Sala, Gillet 6 - Biljetter
17 nov - Malmö, Moriska Paviljongen - Biljetter
21 nov - Göteborg, Pustervik - Biljetter
23 nov - Örebro, Ritz - Biljetter
24 nov - Linköping, Kårallen - Biljettsläpp 20 november 06:00 i skrivsalen på Campus Valla
30 nov - Norrköping, Arbis Bar & Salonger - Biljetter
1 dec - Stockholm, Nobelberget - Biljetter

Fricky Melinahagglund 4 Fricky Melinahagglund 4