Tove Styrke 2018 Tove Styrke 2018

Tove Styrke gör efterlängtad turné på hemmaplan!

Efter flitigt turnerande runtom i världen är det nu äntligen dags för vår internationella stjärna Tove Styrke att komma hem – med sitt hyllade album Sway i bagaget – och göra flera konserter runtom i Sverige och Norden i höst. Låt helgens uppvisning på Popaganda vara en försmak för vad som komma skall. Spelningen belönades bland annat med fyra plus av Aftonbladets recensent som kallade den för ”modernt svävande” och menade att "Tove Styrke skapar en rusig, försiktig extas i den tidiga sensommarkvällen".

Biljetterna släpps till försäljning på torsdag 6 september klockan 10:00.​

23 november – Nöjesfabriken, Karlstad
24 november – Arbis Bar & Salonger, Norrköping
25 november – Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala
28 november – Tavastia, Helsingfors [FI]
30 november – Mejeriet, Lund
1 december – Konsert & Kongress, Linköping
5 december – Parkteatret, Oslo [NO]
6 december – Pustervik, Göteborg
7 december – Väven, Umeå
8 december – Kulturens Hus, Luleå
13 december – Vega, Köpenhamn [DK]
14 december – KB, Malmö
15 december – Berns, Stockholm

Sveriges nästa internationella popstjärna har ibland korats en aning lättvindigt. Dessutom har profetiorna mer sällan än ofta slagit in. Vad gäller Tove Styrke är dock utmärkelsen allt annat än förhastad – hon är nämligen Sveriges nya internationella popstjärna. Om det var någon som fortfarande tvivlade på kröningen, så torde Styrkes senaste album Sway (2018) tystat dem. Skivan hyllades unisont av inhemsk såväl som internationell press. Och detta med all rätt, då Sway på många sätt är en perfekt popskiva. Djupt förankrad i samtiden utan att vara cynisk, fylld till bredden med moderna produktioner, personliga texter och elastiska melodier; konstnärlighet och populärmusik i en ovanligt lyckad symbios. Och artisten själv skiner ikapp med den bubblande musiken – kaxig, lekfull och feministisk.

2018 har, och fortsätter vara, ett intensivt år för Tove Styrke. Förutom att ha kuskat runt med poprojaliteter som Lorde och Kate Perry under våren, så väntar nu även egna turnéer i såväl England som USA i höst. Men trots att världen ropar hennes namn så ska givetvis Sverige och Norden först få sitt! Från de allra största scenerna till mer intima konsertupplevelser. Det blir en speciell höst. Vi hade inte förväntat oss något annat.