Seinabosey Nyhet Seinabosey Nyhet

Fricky gör Seinabo Sey sällskap i Ericsson Globe 5 oktober!

Imorgon släpper Seinabo Sey det efterlängtade albumet I’m A Dream och den 5 oktober intar hon ikoniska Ericsson Globe i Stockholm för en exklusiv spelning på svensk mark. Nu kan vi också meddela att Seinabo har bjudit in stekheta Fricky som special guest för att inleda konsertkvällen.

Fricky har på egen hand redan sålt ut majoriteten av en stor höstturné och var inför Way Out West den artist som streamat flest gånger, av samtliga, på Spotify i Sverige.

En redan unik kväll blev genast ännu bättre.

Det händer att man hör ny musik och kommer på sig med att undra varför man inte hört den förr. Varför ingen annan lyckats göra samma sak. Fricky är precis ett sådant exempel. Väl förankrad i samtiden, utrustad med mjuka flöjter, reggaeton, afrobeat och trap tar Umeåsonen svensk R&B till en ny plats. Men det krävs mer än en kontemporär produktion för att vara relevant – det krävs något unikt. Detta något har Fricky i överflöd. På en oförstörd, nästan sävlig västerbottniska, berättar han om vännerna i norr, kärlek, maskulinitet och inte minst det där som händer mellan vita lakan när två jämlika personer vill samma sak. Trogen R&B-genrens ofta explicita sextematik är Frickys musik inte sällan sensuell, men utan att för den skull bli otidsenlig. Det är ödmjukt, följsamt, svängigt, böjligt och framstår tidvis som ocensurerade utdrag ur en dagbok. Med humor, finess, talang samt en sällsynt stilkänsla har vi i Fricky fått en ny stjärna.

Fricky, eller Erik Friman som han egentligen heter, har sedan länge varit en integrerad del av Umeå-kollektivet och skivbolaget Random Bastards där bland annat Cleo, Gonza-Ra och Erk också ingår. Men det var just under alter egot Fricky det egna uttrycket hittades. 2016 kom första singeln Kär som följdes av Hon Få Mig 2017. Tidigare i år kom äntligen debut-EP:n ”Aqua Aura” och det stora genombrottet som hade anats är nu ett faktum.