Annavonhausswolff Kopia Annavonhausswolff Kopia

Anna von Hausswolff ger tre spelningar på svensk mark i höst!

Efter sommarens framträdande på Way Out West, ges nu ytterligare tre chanser att se Anna von Hausswolff på svensk mark. I mitten av decembermörkret stannar hon till i Stockholm, Malmö och Göteborg och vi får då möjligheten att uppleva en av landets mest storslagna röster i en nära och intim inramning – på Slaktkyrkan, Plan B och Truckstop Alaska. Biljetterna släpps i morgon torsdag kl 10.00.

12 dec - Stockholm, Slaktkyrkan
14 dec - Malmö, Plan B
15 dec - Göteborg, Truckstop Alaska *

* = notera att du måste vara medlem i Truckstop Alaska för att komma in på spelningen. Mer om det här.

Med orgel och sin uttrycksfulla röst som främsta vapen har Anna von Hausswolff etablerat sig som en av de mest kompromisslösa svenska artisterna verksamma idag. Hennes musik bjuder på en sagolik resa genom karga, gotiska ljudlandskap där himmel och helvete existerar i vacker symbios. Det är storslaget och blytungt och utmanar konventioner på ett sätt som nästan saknar motstycke i svensk musikhistoria. Hyllat av press, publik och hela musikbranschen. Med all rätt då von Hausswolffs artistiska visionerna är lika stora som ljudbilderna själva.

Göteborgska Anna von Hausswolff fick sitt stora genombrott 2009, då hon utan att ens ha släppt en debutsingel fyllde Annedalskyrkan till bredden under Way Out West. Mellan 2010 och 2018 har tre album fått se dagens ljus. Årets giv – Dead Magic – är det fjärde i ordningen och även det är ett utmanande verk som spinner vidare på de idéer som von Hausswolff sjösatt tidigare i karriären. Albumet innehåller fem spår som tillsammans klockar in på hela 47 minuter – ett Magnum opus om något. 5/5 i DN, 9/10 av Sonic och 5/6 av Gaffa säger sig självt – Anna von Hausswolffs Dead Magic hör till det bästa det här året hittills har gett oss. I höst besöker hon Stockholm, Malmö och Göteborg för tre intima spelningar.