Fricky 100 Luger Fricky 100 Luger

Spellistan 100 gör Fricky sällskap på höstturnén

Hiphop-artister fortsätter att klättra på topplistor över hela världen. Att genren växer explosionsartat märks inte minst på Spotify där inflytelserika spellistor som internationella RapCaviar och svenska 100 har blivit plattformar för hiphop-älskare att upptäcka nya favoriter.

Under fem utvalda stopp på Frickys turné i höst kommer två artister från spellistan 100 att värma upp publiken i respektive stad. Artisterna som fått uppdraget är Jelassi, Rosh och Ozzy.

5 okt - Gävle, Olivia
6 okt - Borlänge, Liljan
11 okt – Uppsala, Katalin And All That Jazz
12 okt - Helsingborg, The Tivoli
13 okt - Halmstad, Halmstad Live
19 okt - Borås, IVY Nightclub
20 okt - Västervik, Palladium
26 okt - Sundsvall, Aveny
27 okt - Lund, Mejeriet + 100 special guests: Jelassi + Ozzy
28 okt - Lund, Mejeriet + 100 special guests: Jelassi + Ozzy
2 nov - Jönköping, Sliver
9 nov - Karlstad, Nöjesfabriken
10 nov - Sala, Gillet 6
17 nov - Malmö, Moriska Paviljongen
20 nov – Göteborg, Pustervik + 100 special guests: Jelassi + Rosh
21 nov - Göteborg, Pustervik + 100 special guests: Jelassi + Rosh
23 nov - Örebro, Ritz
24 nov - Linköping, Kårallen
30 nov - Norrköping, Arbis Bar & Salonger + 100 special guests: Jelassi + Rosh
1 dec - Stockholm, Nobelberget

Det ska bli megakul att åka på en liten mini tour med fricky å hans squad å mina homies, speciellt att få köra mina låtar för en dunder publik som Frickys pewpew.🌪😈


Jelassi

Det händer att man hör ny musik och kommer på sig med att undra varför man inte hört den förr. Varför ingen annan lyckats göra samma sak. Fricky är precis ett sådant exempel. Väl förankrad i samtiden, utrustad med mjuka flöjter, reggaeton, afrobeat och trap tar Umeåsonen svensk R&B till en ny plats. Men det krävs mer än en kontemporär produktion för att vara relevant – det krävs något unikt. Detta något har Fricky i överflöd. På en oförstörd, nästan sävlig västerbottniska, berättar han om vännerna i norr, kärlek, maskulinitet och inte minst det där som händer mellan vita lakan när två jämlika personer vill samma sak. Trogen R&B-genrens ofta explicita sextematik är Frickys musik inte sällan sensuell, men utan att för den skull bli otidsenlig. Det är ödmjukt, följsamt, svängigt, böjligt och framstår tidvis som ocensurerade utdrag ur en dagbok. Med humor, finess, talang samt en sällsynt stilkänsla har vi i Fricky fått en ny stjärna.

Fricky, eller Erik Friman som han egentligen heter, har sedan länge varit en integrerad del av Umeå-kollektivet och skivbolaget Random Bastards där bland annat Cleo, Gonza-Ra och Erk också ingår. Men det var just under alter egot Fricky det egna uttrycket hittades. 2016 kom första singeln Kär som följdes av Hon Få Mig 2017. Tidigare i år kom äntligen debut-EP:n ”Aqua Aura” och det stora genombrottet som hade anats är nu ett faktum. Med denna oerhörda medvind i ryggen kommer Fricky att sväva på moln genom landet i höst.