Ozzy Luger 2018 Ozzy Luger 2018

Malmörapparen Ozzy på turné i höst!

En originell artist med ett av 2018 års allra bästa svenska album i ryggen. Med "Ett Öga Rött" har Malmörapparen överträffat alla förväntningar. Nu står det klart att han ger sig ut på en turné i höst.

Redan för fem år sedan beskrev han sig själv som talesperson för en ny generation svenska rappare. Då var en debutsingel på väg men inte riktigt där, och bar ändå med sig ett rykte om en anmärkningsvärt vass penna med ett ännu skarpare perspektiv som växte och utvecklades hemma vid Bennets väg i Rosengård. Han kallar sig för Ozzy och har gjort musik sedan han blev tonåring, nu ett halvt liv sedan: en diktande poesiälskare som kanaliserade sin unga sorg och ilska ut ur sinnet via berättelser och skrivande.

Råhet i hans musik är omedelbar, både i texterna som glöder hett lika mycket som de blöder av känslor samt i musiken vars ljudbild reflekterar den explosivitet och smutsiga känsla han tycker att hans Malmö har. Debutalbumet Ett Öga Rött är lika personligt som det är eget, med Ozzys säregna sätt att rappa på som självklar huvudrollsinnehavare och en myriad av hårda beats som bergfast grund för honom att stå på. Under hösten kommer Ozzy att turnera bakom Ett Öga Rött, som fått ta emot hyllningar som positionerar det som ett av 2018 års allra bästa svenska album