Teenage Fanclub Press Main Credit Donald Milne Med 1 920X614 Teenage Fanclub Press Main Credit Donald Milne Med 1 920X614

Teenage Fanclub till Sverige

Glasgow-legendarerna Teenage Fanclub har sedan starten 1989 gjort sig kända som popkonnässörer utav rang. Med klassiker som debuten ’A Catholic Education’ och den omåttligt hyllade ’Bandwagonesque’ är Teenage Fanclub ett av indierockens absolut viktigaste band. Med en fantastisk katalog i ryggen är det dags för Teenage Fanclub att besöka Sverige den 23 april. Platsen blir Vasateatern i Stockholm och biljetterna släpps nu på fredag kl 11.00.

Dålig musik är nästan alltid cynisk. Sambandet är inte tvingande, men utan tvivel starkt. Givet detta så följer det att skotska Teenage Fanclub är bra. På vissa sätt bäst. Sedan debuten 1990 har de hunnit släppa elva studioalbum, det ena bättre än den andra, men alltid sprängfyllda med själfull musik skapad av precis rätt anledningar. Är man på jakt efter något experimentellt eller omskakande kanske man bör leta någon annanstans, men är man på jakt efter en av rockhistoriens allra bästa kataloger så väntar Teenage Fanclubs samlade verk på dig. Genom åren har graden av skrammel varierat men den djupa kärleken till The Byrds, Big Star, fantastisk stämsång och oerhört starka kompositioner löper som en röd tråd genom skivorna.

Svaret ”det var en lagseger” hör man ibland inom idrotten. Förmodligen så skulle medlemmarna i TeenageFanclub svara samma sak om de tillfrågades om nyckeln till deras egen framgång. Gerald Love, Norman Blake och Raymond McGinley komponerar nämligen alla tre och sjunger vanligtvis sina egna låtar. Att ha tre så begåvade låtskrivare i samma band är lika sällsynt som det visat sig givande. Nu har det blivit dags för Teenage Fanclub att besöka Sverige! Något nytt album sedan mästerliga Here från 2016 har bandet inte släppt, men att sätta en spelordning med över 100 fantastiska låtar lär ju vara svårt nog ändå.