Storanamn Instafeed Storanamn Instafeed

Jireel på vårturné!

Med ett enormt succéår i ryggen och ny musik som väntas landa i början av 2019, kan vi nu berätta att Jireel åker på en omfattande turné med sexton stopp nästa vår. På turnén – som fått namnet ”Stora Namn” – tar Jireel med sig en gästakt på varje nedslag. Biljetterna är släppta i detta nu!

26 jan – Högfjällshotellet, Hemavan
1 feb - Puls, Norrköping
8 feb - Publik, Västerås
15 feb - Göteborg, Trädgår’n (13+)
15 feb - Göteborg, Trädgår’n
16 feb - Moriska Paviljongen, Malmö
22 feb - Olivia, Gävle
23 feb - Katalin, Uppsala
8 mar - Cinema, Enköping
9 mar - W Night Club, Lindvallen
15 mar - Sliver, Jönköping
16 mar - Nöjesfabriken, Karlstad
22 mar - Ritz, Örebro
23 mar - Aveny, Sundsvall
29 mar - Gummifabriken, Värnamo
30 mar - Liljan, Borlänge

Den artistiska succén var ett faktum, de musikaliska framgångarna och drömmarna uppfyllda och ett nytt liv utstakat redan innan han hade hunnit fylla 18. Födelsedagen till ära firade Jireel med att släppa albumet ”18” – ett av 2018 års mest omtyckta och kritikerrosade verk från en av landets mest unika artister.

Singeln "Cataleya" nådde platina-status omgående och från Grammisgalan 2018 gick Jireel med fyra nomineringar och prisad som "Årets Nykomling”. Av Nöjesguiden tilldelades han Stockholmspriset för Musik 2017 och på P3 Guld kammade han hem titeln som ”Årets Artist”. Nu när året går mot sitt slut är hans namn åter på musik-Sveriges läppar igen, tack vare gästspelet på Stors tolkning av Linnea Henriksson-låten "Säga mig" – en låt som hänger kring Spotify-listornas topplaceringar och streamats över två miljoner gånger på mindre än en månad.

På alla sätt och vis har Jireel landat i sitt musicerande och visat att han vet vilka vägar han ska ta, vare sig det innebär sång eller rap och inspelad musik eller liveframträdanden. Slutsålda spelningar över hela landet och miljontals streams har visat att Jireel på några få år gått från försiktiga debutsinglar till storslaget och mångfacetterat artisteri – både live på scen, men också med debut-EP:n ”Jettad” och debutalbumet ”18”.

I början av 2019 väntas ny musik från Jireel, och att det kommer bli ytterligare ett storslaget år för den unga artisten råder det ingen tvekan om. Under nästa vår åker Jireel på en turné som han valt att kalla för ”Stora Namn”, där han besöker sexton platser i Sverige tillsammans med en gästakt per stad.