Avantgardet Luger Avantgardet Luger

Avantgardet på vårturné!

Med 2018 års mest kritikerrosade album ”Alla känner apan” – utsedd till årets bästa svenska album av Sonic Magazine – och dubbla Grammisnomineringar i bagaget, ger sig Avantgardet ut på ny Sverigeturné i vår.

14 feb - Storsjöteatern, Östersund (Stuck On)
15 feb - Droskan, Umeå
16 feb - Västerås, Bankiren (Club Rockers)
14 mar - Mejeriet, Lund
15 mar - Kulturhuset, Skövde
16 mar - Nöjesfabriken, Karlstad (Bar Teatral)
22 mar - Arbis, Norrköping
23 mar - Pigalle, Nässjö
29 mar - Royal K100, Eskilstuna
30 mar - Broken Dreams, Borlänge

Det ständigt aktuella indiebandet avslutade innan jul sin hyllade höstturné om vilken Hymn bland annat skrev ”100 rockskribenter före mig har inte fel. Avantgardet är Sveriges bästa liveband.”

– Vi visste att de nya låtarna skulle funka väldigt bra live tillsammans med vår publik men att det skulle bli sånt här gensvar hade vi aldrig vågat drömma om. Och det kommer bara bli ännu finare och roligare att ge sig ut nu när skivan har fått snurra lite extra, säger sångaren och frontpersonen Rasmus Arvidsson.

Förutom att bandet släppt tre fullängdare på drygt två år, samtliga unisont hyllade av både kritiker och publik, är Avantgardet även ett av Sveriges mest flitigt turnerande band och som ett resultat har de en av landets mest hängivna fanskaror. Något som tydligt sätter sin prägel på de vida omtalade spelningarna.