11001370Christian 11001370Christian

Christian Kjellvander på vårturné

I dessa tider, skuggade av mörka moln, fyllda av marginalisering och isolering är artister som Christian Kjellvander mycket nödvändiga för vår själsliga frälsning. Han omfamnar det främmande, okända och söker en känsla av medmänsklighet. I höstas släpptes nya hyllade albumet Wild Hxmans och i vår är det återigen dags för Christian Kjellvander att ge sig ut på en turné.

2 mars - Strängnäs, Thomas Arena
7 mars - Piteå, Kalles Krog
8 mars - Luleå, Kulturens Hus
9 mars - Umeå, Droskan
10 mars - Sundsvall, Pipeline
14 mars - Oxelösund, Koordinaten
15 mars - Avesta, Kulturgaraget
16 mars - Uppsala, Katalin
26 apr - Kristianstad, Biljardkompaniet
27 apr - Kalmar, Pipes of Scotland


Genom sju råa och övertygande låtar i gränslandet mellan folk, blues, americana och jazz talar Kjellvander till oss om avsked, flykt och sensationen i att anlända till en ny värld. Tillsammans med sitt band skapar Kjellvander ett sound som andas ett pulserande lugn, samtidigt som han slänger sig huvudstupa mellan intimitet och ett dynamiskt, djupt mörker. I stunder känns det som om musiken försvinner, för att sedan blixtsnabbt åter komma till ytan, glänsande transparent.

De mångfacetterade låtarna bärs upp av Christian Kjellvanders distinkta röst, som bär ekon av Leonard Cohen, Tim Hardin and David Sylvian. En röst, så smärtsamt närvarande, som lyser ännu starkare i den blixtrande övertygelsen om att känslor – rutinmässigt dolda i vardagen – kommer att stiga till ytan.

Nya albumet Wild Hxmans släpptes i oktober förra året och har nominerats till en Grammis för Årets visa/singer-songwriter. Med detta i ryggen åker Kjellvander på en turné nu i över.