Fricky 2 Fricky 2

Fricky på sommarturné

Att Fricky varit en av 2018 års mest tongivande svenska artister har knappast undgått någon. För bara några dagar sedan utsågs han till ”Årets Artist” på P3 Guld och på den stundande Grammisgalan är han nominerad i inte mindre än tre kategorier. Addera därtill miljontals streams, slutsålda konserter över hela landet och framträdanden på Sveriges allra största festivalscener och snabbt kan vi konstatera att Fricky blivit ett namn att räkna med en lång tid framöver. Nu släpper vi den första delen av Frickys sommarturné, som bl.a gör nedslag på Gröna Lund, Liseberg och Brännbollsyran. Fler datum tillkommer.

26 apr - Åre Sessions, Åre


31 maj – Brännbollsyran, Umeå
19 jun – Liseberg, Göteborg
27 jun – Västerås Cityfestival
5 jul – Sensommar, Sundsvall
6 jul - Summer On Festival, Båstad
13 jul - Helsingborg, Bayside
2 aug - Karlskrona Skärgårdsfest
3 aug - Arvika, Arvika Hamnfest
29 aug - Stockholm, Gröna Lund

För att i nutid domdera scenen med en nästan skör ärlighet krävs mod, talang, humor och finess. Allt detta kan hittas i Umeå-artisten Fricky, som på kort tid vunnit både tunga titlar (Musikförläggarnas pris för Årets genombrott, SKAP:s hiphop-pris, Årets Artist på P3 Guld) och tusentals fans. Musiken är ödmjuk, följsam, svängig och framstår tidvis som ocensurerade utdrag ur en dagbok – och på sävlig västerbottniska avhandlar han ämnen som vänskap, kärlek, maskulinitet och sex. Väl förankrad i samtiden, utrustad med följsamma flöjter, reggaeton, afrobeat och trap tar Fricky, tillsammans med producenten Academics, svensk R&B till en ny plats.

Fricky har sedan länge varit en del av Umeå-kollektivet och skivbolaget Random Bastards, där bland annat Cleo, Gonza-Ra och Trainspotters också ingår. Första singeln ”Kär” kom 2016 och följdes upp av “Hon Få Mig” 2017. Under 2018 kom äntligen debut-EP:n ”Aqua Aura” och det stora genombrottet blev snabbt ett faktum, inte minst genom flertalet nomineringar på både Grammisgalan och P3 Guld. För bara några veckor sedan släpptes Cherrie-samarbetet ”Kungsliften” och mycket tyder på att ytterligare fler Fricky-släpp kommer förgylla även musikåret 2019.

Rulefricky Tour Ss 2019 Koncept3 Pt51 Rulefricky Tour Ss 2019 Koncept3 Pt51