1080X1350Px 1080X1350Px

Åre Sessions Pre-Party intar Stockholm!

Våren är här och med den ett traditionsenligt Åre Sessions Pre-Party på Kägelbanan i Stockholm! Även i år ställer festivalen till med en minifestival där man, tillsammans med Norrlands Ljus, bjudit in några av landets mest spännande nykomlingar – Ikhana, Freja The Dragon och Zikai – och även rockinstitutionen Les Big Byrd. Festivalpepp och massa bra musik väntas, välkommen till Kägelbanan på Södra Teatern onsdag den 13 mars!

LES BIG BYRD

Stockholmskvartetten Les Big Byrd har under de senaste åren introducerat sig på allvar. Kvalitativa spår har avlöst varandra under en längre tid och i höstas släpptes äntligen album nummer två – Iran Iraq IKEA. Les Big Byrd består av Jocke Åhlund, Frans Johansson, Nino Keller och Martin ”Konie” Ehrencrona och bildades för några år sedan i Stockholm. På Iran Iraq IKEA, som nominerades till en Grammis för Årets rock – visar man upp en grupp som med flera decennier av kombinerad erfarenhet är fria att återuppfinna sig själva samtidigt som de kan bygga vidare på de sound de alltid älskat. Med albumet i ryggen har Les Big Byrd gett ett gäng spelningar och efter att i höstas fyllt upp Vasateatern i Stockholm är vi nu sjukt peppade på att få välkomna dem till vår tredje förfest!

IKHANA

I år är IKHANA, eller Lisa Town som hon egentligen heter, mer aktuell än någonsin. Hon har redan hunnit släppa singeln ”Flightmode” och EP:n ”Townie”, där hon ännu en gång visar på en enorm talang som både producent och vokalist. IKHANA är en av landets mest spännade nykomlingar inom R&B och hiphop. Med sina melodier och trapinfluerade takter suddar IKHANA ut gränserna mellan olika genrer och skapar sig istället en egen. Efter flertalet nomineringar i ryggen, succéartade spelningar runtom i Sverige och samarbeten så finns det inte så mycket mer att säga än att 2019 helt klart kommer bli IKHANAs år. Var först på bollen och missa inte denna stjärna live!

FREJA THE DRAGON

Bakom artistnamnet Freja The Dragon döljer sig stockholmaren Freja Drakenberg. Ända sedan uppväxten har musiken tagit upp det mesta av hennes tid och i dag är hon en fullfjädrad låtskrivare, producent, sångerska och multiinstrumentalist. Efter att ha tagit examen på Musikhögskolan i Stockholm 2016 började Freja assistera Björn Yttling (Peter Bjorn and John, Lykke Li, Primal Scream) i studion vilket ledde till att hon följde med Peter Bjorn and John som slagverkare, gitarrist och vokalist på deras världsturné för albumet Breakin Point. Väl hemma började Freja och Björn att experimentera i studion, vilket in sin tur blev embryot till något nytt, till det som skulle bli Freja The Dragon. Med första singeln ”Tell Me I’m Wrong” ute nu, är peppen och förväntningarna på debutalbumet på max. Det är en stor ära att få välkomna Freja The Dragon till vårt preparty

ZIKAI

Gör er beredda för det nya stjärnskottet Zikai! Hennes namn har länge florerat inom Sveriges hiphopelit och hon har medverkat på Silvana Imams Fri och Michel Didas Bara vi, som hon dessutom varit med och skrivit. Sedan dess har hon fokuserat på sitt egna artisteri – Zikai skriver all sin musik själv och efter en del erfarenheter av krossade hjärtan och förstörda relationer började Zikais texter alltmer handla om hennes egna liv och verklighet. Melodier skapades och hon började hitta sitt egna sound – urbant med organiska influenser, men alltid med fokus på text och melodi. Nu är hon aktuell med sin debutsingel Mountain Peak som hon redan hunnit uppträda med på både Guldbaggegalan och Grammisgalan 2019.