Skarmavbild 2019 03 05 Kl  10 13 04 Skarmavbild 2019 03 05 Kl  10 13 04

Mac DeMarco [CAN] släpper nytt och gör två spelningar i Sverige i sommar!

Mac DeMarco är indievärldens mest älskvärde knasboll. På scen eldar han sin kroppsbehåring, framför märkliga covers på Metallica och Limp Bizkit och spelar långa solon. Men medan Mac ger intrycket av att inte bry sig, så förmedlar musiken det motsatta. Den är välgjord, tillbakalutad och drömsk; Den är innerlig, inbjudande och landar i det mjuka gränslandet mellan rock och soul. I dag släppte den oförskämt charmige kanadensaren sin nya singel Nobody och i juli kommer han till Sverige för att ge två konserter – 2 juli på Pustervik i Göteborg och 4 juli på Münchenbryggeriet Stockholm.

Mac DeMarco är indievärldens mest älskvärde knasboll. På scen eldar han sin kroppsbehåring, framför märkliga covers på Metallica och Limp Bizkit och spelar långa solon. Kläder tas av, cigaretter röks och det stökas på – detta oavsett om publiken består av 200 eller 20 000 människor. Och allt fungerar. Dels för att Mac DeMarco är välsignad med den mest avväpnande, naturliga charm man tänka sig men framförallt för att musiken är väldigt, väldigt bra. Just kontrasten mellan hans lågmälda, innerliga musikaliska uttryck och hans oförutsägbara, nonchalanta slacker-persona är kanske det mest paradoxala i framgångssagan Mac DeMarco. För medan Mac ger intrycket av att inte bry sig, så förmedlar musiken det motsatta. Den är välgjord, tillbakalutad och drömsk; Den är innerlig, inbjudande och landar i det mjuka gränsland mellan rock och soul som en gång Orange Juice eller Harry Nilsson gjorde till sitt.

2017 släppte Mac DeMarco sitt senaste album This Old Dog, sedvanligt fyllt med trumloopar, svajarmsgitarrer och klockrena melodier. Nu är det dags för kanadensaren att släppa ny musik! I dag släpptes den nya singeln Nobody, och i samband med detta står det även klart att Mac DeMarco släpper ett nytt album inom kort. I juli kommer den oförskämt oemotståndlige kanadensaren till Sverige för att ge två konserter – 2 juli på Pustervik i Göteborg och 4 juli på Münchenbryggeriet Stockholm. Förbered er på att inte vara förberedda.