Mwuanapo Mwuanapo

Mwuana på vårturné!

Med en hyllad tillika prisad låtkatalog i ryggen åker en av hiphop-Sveriges klarast lysande stjärnor på turné i vår. Missa inte Mwuana med sin Hypervision Tour!

5 apr – Ritz, Örebro
6 apr – Falu Bowling & Krog, Falun
18 apr – Slickcity, Gävle
19 apr – Trädgår'n, Göteborg
26 apr – Arbis, Norrköping
27 apr – Moriskan, Malmö
3 maj – Katalin, Uppsala
4 maj – Nöjesfabriken, Karlstad
10 maj – Jönköping, Sliver
11 maj – Mejeriet, Lund
23 maj – Trädgården, Stockholm

Mwuana må bara ha släppt ett album men stockholmssonen är redan på toppen av näringskedjan. En gentlemanna badboy lika präglad av melankoli som av självförtroende. En naturlig stjärna som med en sällsynt lätthet rör sig mellan rap och sång i ett gränslöst, modernt språk. Oavsett om det är över trap, mjuk 70-talssoul, karibiska rytmer eller – som i senaste singeln Craftmanship – ett minimalistiskt, basmättat pianoriff så flödar Mwuanas fängslande röst fritt. Med en mjuk men självklar pondus blandar Mwuana, eller Robin Nyström som han också heter, romantik och svårmod med rapporter från en stundtals tuff verklighet. Och det är ur dessa kontraster som hans unika artisteri karvas ut; i kasten mellan det sammetslena och det stenhårda – allt levererat med en nästan smärtsam uppriktighet.

Efter en hyllad EP-triologi och det fantastiska mixtapet MW-GO så kom debutalbumet Triller 2017. Skivan slog ned som en välkommen bomb i hiphop-Sverige. Det var kaxigt, samtida, relevant och begåvat. Kritiker tävlade i att hitta superlativ och Mwuana vann priset för Årets Hiphop på P3 Guld samt nominerades till hela tre Grammisar. Albumet följdes av ett intensivt turnerande med bland annat en omtalad spelning på Dramaten. Nu är det 2019 och Mwuana är tillbaka med ny, innovativ musik. Året startade med ett majestätisk framförande av singeln Showstopper (feat. Timbuktu) på P3 Guld-galan och följdes upp av ovan nämnda Craftmanship och nu ska Mwuana ut på en efterlängtad vårturné. Missa inte när en av hiphop-Sveriges klarast lysande stjärnor kommer till en stad nära dig!