Dl7Osezq Dl7Osezq

Åtta nya artister till Way Out West!

I måndags kunde vi meddela att också First Aid Kit ansluter till festivalen och gör en unik spelning i Linnétältet. Idag fyller vi på med mer kvalitet där samtliga får göra bland andra Cardi B, The Cure, Stormzy och Blood Orange sällskap i vackra Slottsskogen 8-10 augusti.

Silvana Imam [SE] – ”She Raps and Sweden Listens” löd rubriken i ett utförligt New York Times-porträtt nyligen. En levande brandfackla rakt in i landet lagom. Som aktuell med sitt tredje album Helig moder är hon en allkonstnär som har dokumenterats i bok, på film, på museer – och av oräkneliga mobiltelefoner.

David August [DE] – Soundtracket till den soliga förfesten såväl som småtimmarnas efterfester. Finkänslighet för detaljer och ett öra för unika och oförutsägbara melodier. David August är producenternas producent.

Broken Social Scene [CAN] – Ett av sin genres mest inflytelserika band. Första Sverigeframträdandet på 14 år. Ett Torontokollektiv som fångar upp alla.

From Bamako To Birmingham: Amadou & Mariam and Blind Boys of Alabama [ML / US] – Ett samarbete utöver det vanliga. En ovanlig men kittlande musikalisk fusion. Musikaliska ambassadörer för Mali möter åttioårsjubilerande (!) gospelensemble från Birmingham, Alabama. Upplagt för gåshud.

Även – Dermot Kennedy [IRL], Perel [DE], Charlotte Bendiks [NO] och Suzanne Kraft [US].

Way Out West äger rum i vackra Slottsskogen och runtom centrala delar av Göteborg 8-10 augusti.