W K Qzus W K Qzus

Nikki Lane [US] till Sverige i höst!

Efter succén med senaste albumet ”Highway Queen” håller Nikki Lane just nu på att spela in uppföljaren som förväntas släppas via New West Records (JD McPherson, The Nude Party, Robert Ellis) i början på nästa år. Nikki Lane är en modern countryrockrebell och thrift-store-country-fashion queen som under de senaste tio åren dels varit en stilikon för retrohillbillyvågen samt och en av de ledande personligheterna på den unga, hippa och inflytelserika musikscenen från East Nashville, både som artist och som grundare av Second Hand-butiken High Class Hillbilly.

Nikki Lane älskar det enkla livet längs vägarna, i södern och runt platser, kläder och melodier som åldrats med värdighet och passion. Så mycket att hon under senaste året levt ihop med sin partner Jonathan Tyler i en stuga bakom klassiska Austin-syltan Sam’s Town Point (nyligen hyllad som bäst bar i Austin av inflytelserika blaskan VICE), en legendarisk men rätt hemlig honkytonk som funnits i över 30 år. ”Bara att kunna glida in på kvällarna för ett parti biljard och lyssna på Austins lokala musikscen har fört mig närmare mina country-rötter” säger Nikki själv om senaste tiden.

Här fixar Lane och Tyler sitt årliga party ”Where’s The Hideout?” under SXSW, en tillflykt för alla de som söker den genuina alternativa scenen under festivalen och som bla bjudit på namn som Tony Joe White, White Denim, Sarah Klang, Texas Gentlemen, Erin Rae och Becca Mancari de senaste åren.

I höst återvänder Nikki Lane och hennes band till Europa med sin ohämmade blandning av självsäker retro-country-pop och rå sydstatsblues. En sann vintage-country-rock-stjärna som är lika självklar för fans av unga LA-ikoner som Jenny Lewis och Lana Del Ray, som för dem som älskar rocklegender som Neil Young och Tom Petty.