Timbuktu Timbuktu

TImbuktu & Damn! på sommarturné

Med premiär om mindre än två veckor ger sig Timbuktu & Damn! ut på en turné i Sverige i sommar. Turnén gör nedslag på tolv platser i landet och avslutas stort på anrika Dalhalla i Rättvik i augusti – då tillsammans med Seinabo Sey och Oskar Linnros.

26 april – Åre Sessions, Åre
29 juni – Höganäs mat och sommarfest, Höganäs
3 juli – Göteborg, Liseberg
12 juli – SommarRock, Svedala
16 juli – Burgsvik, Grå Gåsen
19 juli – Härnösands Stadsfest, Härnösand
20 juli – Trollhättan, Fallens dagar
24 juli – Norrköping, Hugo Parkfestival
25 juli – Stockholm, SUS
26 juli – Skellefteå, Nordanå (med Seinabo Sey och Bo Kaspers Orkester)
27 juli – Hudiksvall, HudikKalaset
16 aug – Rättvik, Dalhalla (med Seinabo Sey och Oskar Linnros)

Jason Diakité, mer känd som Timbuktu, är en av Sveriges största hiphop-artister genom tiderna. Sedan första singelsläppet 1996 har han uppträtt både som soloartist och i diverse andra konstellationer, bland annat med funkbandet Damn! som han turnerat med i över 15 år. Han har släppt ett tiotal album, tilldelats mängder med Guld- och Platinaskivor, vunnit åtta Grammispriser och fyra P3 Guld-utmärkelser.

År 2016 gjorde Jason debut som författare med familjebiografin En Droppe Midnatt. Boken, som är uppe i över 100 000 sålda ex, är en släktkrönika om Jasons sökande efter sina rötter - ett sökande som tar oss från slaveriets USA till folkhemmets Sverige. Under 2017 gjordes den gripande berättelsen om till en liveföreställning som sattes upp på scen på ett flertal platser runtom i landet. Succéföreställningen har gått för fulla hus sedan premiären, slog publikrekord på scenen Höjden på Way Out West i somras och lyckades till och med med konststycket att sälja slut Operan i Oslo på förhand.

Med hundratals konserter i ryggen har Timbuktu & Damn! cementerat sin position som en av vår tids främsta liveorkestrar – och även etablerat sig långt utanför landets gränser. Under 2019 är Timbuktu tillbaka med ny musik och i sommar åker han och Damn! på en omfattande turné landet över.