Jireel Cuba 1 Jireel Cuba 1

Jireel på sommarturné!

Jireel åker på stor sommarturné!

29+30 maj – Distortion Festival, Köpenhamn
1 juni – Brännbollsyran, Umeå
12 juni – Parksnäckan, Uppsala
13 juni – School’s Out, Söderhamn
17 juli – Gutekällarn, Visby
20 juli – Härnösands Stadsfest, Härnösand
9 aug – Way Out West, Göteborg
21 aug – Gröna Lund, Stockholm
30 aug – Ritz, Örebro
7 sep – Granitrock, Oslo

Med ett album döpt ”18”, släppt i samma veva som han fyllde samma ålder förkunnade Jireel att han skapat ett av 2018 års mest omtyckta och kritikerrosade verk, och att han är en av landets mest speciella artister. Uppvuxen i stockholmsförorten Rågsved började Jireel som 15-åring på allvar förverkliga sin musikdröm. Debutsingeln "Här & Nu" kom kort innan årsskiftet till 2016 och lade grunden för debut-EP:n ”Jettad” som färdigställdes 2017. Med den hade begynnelsen av Jireels framgångssaga börjat skrivas och 2017 var han nominerad i kategorin Årets hiphop/soul på P3 Guld-galan – och vann Nöjesguidens Stockholmspris för musik. Efter debutalbumet ”18” lyftes Jireels textförfattande och artisteri fram även på Grammisgalan 2018 med fyra nomineringar – där han kammade hem vinsten i kategorin ”Årets nykomling". Samma år blev den unga talangen prisad till ”Årets artist” på P3 Guld-galan.

Turnéer, släpp, hyllningskörer och prisregn har fortsätt lösa av varandra sedan debuten för tre år sedan. År 2019 inleddes med att Jireel kröntes till ”Årets hiphop” på Grammisgalan, något han följde upp med att turnera Sverige runt tillsammans med en gästakt per stad, under turnénamnet ”Stora Namn". Exakt ett år efter debutalbumet ”18” släppte Jireel en ny EP, döpt ”19”, även det på hans födelsedag, föranlett av mer introspektiva och eftertänksamma singlar som “Alla mina” och “Svårt” som öppnade nya dörrar på glänt in i Jireels värld.

Nu på fredag släpps nya singeln ”Wikipedia" och medföljande video (inspelad på Kuba) och med den i ryggen laddar Jireel inför en sommar där festivalscener väntar – från Umeå till Köpenhamn, från Oslo till Gröna Lund hemma i Stockholm, och även på Way Out West i Göteborg.