Christiankjellvander2019 Facebookpost 1080X1080Px 20Procent1 Kopia Christiankjellvander2019 Facebookpost 1080X1080Px 20Procent1 Kopia

Christian Kjellvander på sommarturné

I dessa tider, skuggade av mörka moln, fyllda av marginalisering och isolering är artister som Christian Kjellvander mycket nödvändiga för vår själsliga frälsning. Han omfamnar det främmande, okända och söker en känsla av medmänsklighet. I höstas släpptes nya hyllade albumet "Wild Hxmans" och med den i ryggen ger sig Christian Kjellvander ut på turné under sommaren 2019.

13 juli – Visfestivalen, Västervik
15 juli – Gröna Lund, Stockholm
22 juli – Alma Löv Museum, Östra Ämtervik
23 juli – Liseberg, Göteborg
25 juli – Hotell Stelor, Tofta
27 juli – Löderups Solhälla, Ystad
30 juli – Kackelstugan, Borgholm
3 aug – HX, Helsingborg
4 aug – Slussens Pensionat, Henån
16 aug – Malmöfestivalen, Malmö
19 aug – Blidösundsbåten, Stockholm

Genom råa och övertygande låtar i gränslandet mellan folk, blues, americana och jazz talar Kjellvander till oss om avsked, flykt och sensationen i att anlända till en ny värld. Tillsammans med sitt band skapar Kjellvander ett sound som andas ett pulserande lugn, samtidigt som han slänger sig huvudstupa mellan intimitet och ett dynamiskt, djupt mörker. I stunder känns det som om musiken försvinner, för att sedan blixtsnabbt åter komma till ytan, glänsande transparent.

De mångfacetterade låtarna bärs upp av Christian Kjellvanders distinkta röst, som bär ekon av Leonard Cohen, Tim Hardin and David Sylvian. En röst, så smärtsamt närvarande, som lyser ännu starkare i den blixtrande övertygelsen om att känslor – rutinmässigt dolda i vardagen – kommer att stiga till ytan.

Nya albumet "Wild Hxmans" släpptes i oktober 2018 och har nominerats till en Grammis för Årets visa/singer-songwriter. Med detta i ryggen åker Kjellvander under 2019 ut på turné i både Sverige och Europa.