Phot 1O Phot 1O

Banks [US] till Sverige i höst!

Ända sedan den utmärka debuten Goddess från 2014 har Banks förfört sina lyssnare med sin utmärkta cocktail av dimmig, gotisk R&B och självutlämnande texter. Och nu är det dags för ett nytt kapitel – på nya singeln Gimme kräver Banks utan ursäkter det hon vet hon förtjänar. Det är kaxigt, melankoliskt och mångbottnat. Precis som artisten själv. Missa för allt i världen inte när Banks intar Berns 12 november. Biljettsläpp fredag 14 juni klockan 10.00!

Vi var nog många som grät en skvätt till avslutningsscenen av HBO-serien ’Girls’ nionde avsnitt från den sjätte och sista säsongen. Inte bara för att den gravida Hannah och Jessa just hade försonats utan också för att Banks låt Crowded Places välfunnet började spelas i bakgrunden. Och kaliforniska Banks har en tendens att göra just det. Framkalla tårar. Detta utan att någonsin förlora kontakten med den typ av coolness och kompromisslöshet som en gång gjorde Aaliyah till en legend. Ända sedan den utmärka debuten Goddess från 2014 har Banks förfört sina lyssnare med sin utmärkta cocktail av dimmig, gotisk R&B och självutlämnande texter. Självsäkerhet brottas med självhat när Banks sjunger över släpiga, bastunga och samtida produktioner. Rösten är ömsom skör och ömsom skoningslös; akrobatisk men aldrig för sakens skull.

2016 kom den efterlängtade uppföljaren Altar och det som var ett övertygande löfte var nu infriat. Den unga tjej som själv laddade upp den finstämda Before I Ever Met You 2013 – ett sällsamt möte mellan Fiona Apple och Massive Attack – var nu överst i den mörka popens näringskedja med över en miljard streams totalt. Och nu är det, som Banks själv nyligen skrev i ett meddelande, dags för ett nytt kapitel. Nya singeln Gimme är här, och 12 juli landar det nya albumet III.