Timbosein Timbosein

Oskar Linnros, Seinabo Sey och Timbuktu & Damn! intar Dalhalla

Oskar Linnros. Seinabo Sey. Timbuktu & Damn. Den 16 augusti tar tre av landets främsta artister plats på Dalhallas scen för en unik kväll med både egna låtar och låtar som framförs tillsammans. Det blir en specialbyggd konsert i två akter – skapad av de tre artisterna själva, endast för denna kväll, denna plats och detta tillfälle.

Att Dalhalla blivit en plats för unika konsertupplevelser råder det ingen tvekan om. Det vackra kalkbrottet har sedan 1993 erbjudit en av Sveriges vackraste inramningar och huserat några av världens största stjärnor på sin scen. Den 16 augusti är det dags för ytterligare en konsert att ta plats i historieböckerna, men den här gången är det mer än inramningen som står för det unika. Tre av Sveriges främsta artister – Seinabo Sey, Oskar Linnros och Timbuktu – har tillsammans arbetat fram en specialbyggd konsert, skapad endast för denna kväll och för detta tillfälle. För första gången i historien kommer vi se dessa tre artister framföra låtar tillsammans, utöver sina egna framträdanden. Förutom artisterna själva, kommer även deras respektive band spela en stor roll under kvällen; närmare 25 musiker kommer vara en del av den gemensamma konserten på Dalhalla.

OSKAR LINNROS

När Oskar Linnros släppte sin debut "Vilja Bli" 2010 var många överens om att ett paradigmskifte stod för dörren; popmusik på svenska skulle aldrig bli densamma igen. Profetiorna visade sig vara träffsäkra och arvet från Linnros hybrid av pop, soul och dagboksnära texter på svenska går idag att höra överallt. Senaste albumet – platinasäljande "Väntar på en ängel" – togs emot som ett av 2017 års bästa svenska släpp och nominerades bland annat till "Årets pop" på Grammisgalan och "Årets pop" och "Årets artist" på P3 Guld. Oskar Linnros har gång på gång bevisat att han är en av vår tids främsta skildrare, både på skiva och på scen, och med några av landets främsta musiker och en svårslagen produktion i ryggen blir den unika konsertkvällen i Dalhalla en som sent kommer att glömmas bort.

TIMBUKTU & DAMN!

Med vassa samhällsskildringar som främsta vapen har Jason "Timbuktu" Diakité blivit en av Sveriges största artister. Karriären började under det sena 90-talet i uppväxtstaden Lund, och sedan dess har han släppt ett tiotal album och mängder av singlar som alla har skakat om det Sverige som de släppts i. Med sina politiska och konfronterande texter – samt viljan att blanda in musikaliska influenser från hela världen – har Timbuktu inte bara öppnat viktiga dörrar för den svenska hiphopen, utan även inspirerat andra politiska röster att fortsätta kämpa för sin sak. En av landets viktigaste röster. Timbuktu har sedan karriärens begynnelse vunnit en stor skara Grammisar, P3 Guld-utmärkelser och Rockbjörnar. Han har utöver musicerandet programlett flera program på P3, och släppte 2016 familjebiografin En Droppe Midnatt (en bok som sålt över 100 000 exemplar) som även satts upp som en liveföreställning som satts upp på scener runtom i landet. För bara några veckor sedan släppte Timbuktu nya singeln "Dansez".

SEINABO SEY

Seinabo Sey är en av landets största artister och en uppenbar internationell angelägenhet. Det bevisades inte minst under höstens storslagna spelning i Globen, där Seinabo bjöd på musikalisk gåshud flera gånger om. På hyllan med svenska grammisar (Årets Nykomling 2015, Årets Pop 2016, Årets Album 2018, Årets Textförfattare 2018) och P3 Guld-statyetter (Årets Artist 2016) finns även en EBBA Award (European border breaker award 2015) och en Verge Award (Best concert). Hon uppträdde på Nobels fredspriskonsert och hos Conan O´Brien, intervjuades i Vogue och Rolling Stone, och turnerade i USA och Europa medan musikbloggarna brände hennes namn i eldskrift (etta på Hype Machine 5 ggr). I Sverige hyllades hon för sitt sommarprogram, respekterades för sina ställningstaganden och hann även med att bli frimärke. Med två hyllade album i ryggen, där det senaste "I'm A Dream" nyligen belönades med två Grammispriser, åker Seinabo Sey på turné i sommar.