Pizzanluger Se Pizzanluger Se

Den cirkulära ölpizzan är tillbaka på Way Out West

En del kanske betraktar pizza och öl som olika delar av samma paket. Men förmodligen är det så att ganska få har föreställt sig pizza gjord på öl. Pizza gjord på… öl? Jodå.

Spendrups bryggeri – som producerar Norrlands Ljus Alkoholfri, det ekologiska öl som ursprungligen togs fram speciellt för Way Out West – har skapat en ölpizza. Degen baseras på så kallat drav, som blivit över från ölproduktionen, och förutom att den förenar perfekt krispighet med fantastisk smak har den också mer fibrer och högre proteinhalt än en genomsnittspizza.

Den cirkulära ölpizzan bakas av proffsen på prisade pizzerian 800 grader och har sedan sin entré på Way Out West varit en älskad favorit av våra besökare. Inget Way Out West utan ölpizza – det är sen gammalt. Sväng förbi deras etablering nära Azalea-scenen i Slottsskogen. Avnjut med en kall Norrlands Ljus Alkoholfri. Lyssna på grym musik. Ett perfekt festivalrecept, om något.

Om Norrlands Ljus Alkoholfri:

Norrlands Ljus Alkoholfri är tillverkad av 100% ekologisk perlehumle och 100% ekologisk svenskodlad korn. Dessutom är 100% av elen som används vid tillverkningen av Norrlands Ljus Alkoholfri förnyelsebar och genom att använda bioenergi från drav, en organisk restprodukt från öltillverkningen, minskas oljeberoendet till nära noll. Lägg där till att alla ingredienser är ekologiska samt att inga animaliska produkter används i tillverkningsprocessen. Ett framtidsöl helt enkelt.

Dscf0243 Dscf0243
Dscf0124 Dscf0124