001 7 001 7

Jorja Smith avslutar torsdagen på Way Out West!

Med drygt en vecka kvar kan vi meddela vem som avslutar torsdagen i Slottsskogen och gör bland annat Solange, Erykah Badu, Stormzy, Zara Larsson och Seinabo Sey sällskap på årets festivalaffisch.

Det är ingen slump att hon redan har samarbetat med tungviktare som Drake, Kendrick Lamar och Stormzy trots att hon just fyllt tjugotvå.

Det är ingen slump att hon har jämförts med banbrytande legender som Ms. Lauryn Hill, Erykah Badu och Amy Winehouse.

Med detta i åtanke är det heller ingen slump att Jorja Smith kliver in på headlineposition och avslutar torsdagen i Slottsskogen på Way Out West 2019.

Med debutalbumet Lost & Found från 2018 i ryggen har UK-baserade Jorja Smith på kort tid seglat upp till den absoluta toppen. Pitchfork har redan konstaterat att hon har en röst som kan läka världen, och DN har kallat henne både tidlös och modern på samma gång. Världen sliter och drar i Jorja Smith just nu – tidigare under sommaren har hon stått som headline på tunga festivaler som Field Day, Melt och North Sea Jazz – och spelningen i Slottsskogen torsdagen 8 augusti blir hennes största i Sverige någonsin. Den kanske starkast lysande stjärnan på R&B-himlen 2019 är en perfekt match med Way Out West och kommer stå i zenit i centrala Göteborg om drygt en vecka.

Och psst. I morgon släpper vi fler nyheter – vilket inkluderar bland annat ett spelschema.