Moneybrother 0877 Moneybrother 0877

Ytterligare fler föreställningar läggs till Moneybrothers hyllade turné

Efter vårens elva utsålda kvällar på Dramaten i Stockholm tar Moneybrother sin föreställning ut i landet i höst. Till den redan släppta turnén adderas nu ytterligare sex stopp i landet. Förutom Anders Wendin själv, spelar också parhästen Viktor Brobacke samt musiker Johan Persson en stor roll i föreställningen.

18 okt – Palladium, Malmö
26 okt – Estrad, Södertälje Stadsscen
27 okt – Gävle, Gävle Konserthus – NYTT DATUM!
30 okt – Kungsbacka, Kungsbacka Teater – NYTT DATUM!
31 okt – Vara, Vara Konserthus
2 nov – Uppsala, Reginateatern – NYTT DATUM!
8 nov – Eskilstuna, Eskilstuna Teater – NYTT DATUM!
15 nov – Örebro, Hjalmar Bergman Teatern – NYTT DATUM!
22 nov – Helsingborg, Dunkers Kulturhus
23 nov – Varberg, Varbergs Teater
26 nov – Göteborg, Stora Teatern
6 dec – Norrköping, Arbis Bar & Salonger – NYTT DATUM!
21 dec – Stockholm, Dramaten
22 dec – Stockholm, Dramaten

"Moneybrother: Det är dom dagarna jag vill sjunga om – en krogshow utan krog" är en föreställning med humor, självdistans, allvar och närhet. Om tonåringen som flyr hembyn för den stora staden, om varannanveckapappan ensam i ett ekande tomt hus. Om fantasi, kamp, drömmar, kraschlandningar och att lära sig att leva.

”Den handlar om att våga erkänna att man känner sig ensam. Och att våga att inte vara ensam.”

– Anders Wendin
Moneybrother 0301 Moneybrother 0301


Anders ”Moneybrother” Wendin debuterade i slutet på 90-talet som sångare i bandet Monster. År 2002 släppte han sin första EP som Moneybrother och har sedan dess hunnit ge ifrån sig otaliga album – både som Moneybrother och på modersmål som Anders Wendin. Med hundratals konserter i ryggen, både på egen hand och med fullt band, har Anders gjort sig ett namn som en av landets främsta liveartister och i sina olika musikaliska kostymer förenat både punk, soul, rock, tröstrikt, storslaget och intimt. År 2017 medverkade Anders Wendin i TV4-succén Så Mycket Bättre. Med sina själfulla och hyllade tolkningar sjöng han sig än djupare in i vardagsrummen och blev Moneybrother med hela svenska folket.

Föreställningen är framtagen tillsammans med Dramaten i Stockholm. Performance Concert är ett nytt format inom Dramaten& där en artist tillsammans med en regissör skapar en föreställning med teaterns verktyg. Det blir en dramatiserad konsertföreställning, som byggs av mötet mellan artist, text, skådespelare, scenografi och andra element från teaterscenen. Målet är en visuell föreställning med mycket musik och ett nytt publikmöte.

Regi: Maria Blom
Medverkande: Anders Wendin, Johan Persson, Viktor Brobacke
Tid: 1h 35 min utan paus