Amason Instagram 1080X1350Px Alla 2 Amason Instagram 1080X1350Px Alla 2

På grund av högt biljettryck – extrainsatta konserter med Amason i Göteborg och Stockholm!

Tidigare i veckan kunde vi berätta att Amason åker på efterlängtad turné under våren 2020. På grund av det höga biljettrycket adderas nu ytterligare konserter i Stockholm och Göteborg. I Göteborg gör man två spelningar varje dag, vilket innebär att bandet ger totalt fyra konserter på Stora Teatern. Biljetterna till extrakonserterna släpps i dag fredag kl 10:00. För bara några veckor sedan släppte Amason ”Galaxy I” – den första delen i ett efterlängtat dubbelalbum. I samband med vårturnén släpps ”Galaxy II” – albumets andra och sista del.

19 feb – Oslo, Rockefeller
20 feb – Köpenhamn, Vega
21 feb – Malmö, Moriskan
22 feb – Norrköping, Arbis
25 feb – Stockholm, Cirkus – FÅTAL KVAR
26 feb – Stockholm, Cirkus – EXTRAINSATT!
12 mar – Göteborg, 2 x Stora Teatern – FÅTAL KVAR
13 mar – Göteborg, 2 x Stora Teatern – EXTRAINSATT!

Bandet Amason har varit en given del av den svenska musikvärlden sedan 2012. Den första låten som nådde offentligheten – ”Margins” – följdes av en självbetitlad EP som släpptes i augusti 2013 på INGRID, innehållande singeln ”Went To War”. År 2014 släppte Amason singlarna ”Ålen” och ”Duvan” – och året därpå släpptes äntligen debutalbumet ”Sky City”. ”Sky City” hyllades av såväl publik som kritiker som ett av 2015 års bästa album. Vid Grammisgalan belönades bandet för Årets Album och stod även nominerade i kategorierna Årets Artist, Årets Pop, Årets Textförfattare och Årets Kompositör.

Under 2015 släppte bandet också en EP på svenska, ”Flygplatsen”, som bland annat rymde en hyllad tolkning av Matti Alkbergs låt ”Tjugonde”. Året därpå kom en 3-spårig EP på engelska ”California Airport Love”, med covers på ”California Dreamin’” och ”I Want to Know What Love Is”.

Nu är alltså Amason återigen aktuella med ny musik. För bara några veckor sedan släpptes ”Galaxy I” – den första delen i ett dubbelalbum som under våren 2020 fullbordas med ”Galaxy II”. På den första delen hörs singlarna ”You Don’t Have To Call Me” och ”Marry Me Just For Fun”. I samband med albumsläppet gjorde bandet även sommarens enda spelning på Way Out West i Göteborg.

Amason har under sin karriär åkt på flera omfattande turnéer, både i Sverige och USA, men har under de senaste åren varit lite mer sparsmakade med liveframträdanden. Det är därför med stor glädje vi kan presentera att bandet åker på nordisk turné i vår.

Amason består av Amanda Bergman på synt och sång, Gustav Ejstes på orgel, gitarr och sång, Pontus Winnberg på piano, Petter Winnberg på bas och sång och Nils Törnqvist på trummor. Bandmedlemmarna har varit aktuella i flera olika solo- och bandprojekt parallellt med att de också arbetat på ny musik med Amason.


”Än en gång har bandet så här med facit i hand visat att de förtjänar en stående plats inom popeliten tills den dagen de (Gud förbjude!) väljer att pensionera sig"

– GAFFA (5 av 6)

”Amanda Bergman har inget kvar att bevisa som en av Sveriges bästa sångare”

– Nöjesguiden (5 av 6)
Amason Instagram Gorilla Amason Instagram Gorilla