Photo 4 Photo 4

Bon Iver [US] klar för Way Out West!

En av decenniets mest betydande och glädjande framgångssagor. Förra hösten spelade han på ett fullsatt Globen och drog i somras storpublik till Mölleplatsen i Malmö, så det är bara logiskt att när Bon Iver i augusti återvänder till Way Out West gör han det i egenskap av odiskutabel headlinestjärna.

Torsdag den 13 augusti intar Justin Vernon med vänner Slottsskogen för vad som banksäkert kommer bli en framtida festivalklassiker. Way Out West 2020 börjar nu.

I dag släpps även biljetter för 1, 2 och 3 dagar, varav 3-dagarsbiljetten säljs till ett rabatterat Early Bird-pris i ett limiterat antal. Köp direkt eller riskera att bli utan!

Fyra oantastliga album på raken – "Bon Iver only make classics”, skrev musiksajten Stereogum – har fört med sig det för inte så himla längesen osannolika faktumet att Bon Iver numera är en arenaartist. Inte vilken som helst heller. Utan en som har nått dit utan att kompromissa det minsta med sin konst, snarare har Bon Ivers popularitet vuxit i takt med att han på sina senaste två skivor tagit ut svängarna musikaliskt på ett allt annat än självklart vis.

Eller som Aftonbladet formulerade det i sin recension av Globen-giget: "Hur kunde den här skruvade musiken bli så stor och populär?" Till saken hör att Bon Iver på scen lyckas trollbinda enbart genom att låta musiken tala för sig själv. Låtarna har all den inneboende skönhet och dramatik som krävs, stämningsfulla i nästintill varje sekund utan att för den skull upplevas lättlästa.

På ett hav av blåsintrument, märkliga pedaler, ett piano, dubbla trumset och otaliga syntar navigerar Bon Iver genom sitt breda spektrum av uttryck. Aldrig insmickrande, alltid engagerande. Ordet geni används kanske lite för lättvindigt nuförtiden, men här är det befogat. Bon Iver är en av vår tids allra bästa artister, och årets album – tokhyllade i,i – är ett välljudande kvitto på precis just det.

Wow Bon Iver 1X1 Wow Bon Iver 1X1