Hallas Hallas

Hällas släpper album och åker på turné!

Hällas släpper nya albumet Conundrum och åker på Skandinavien-turné! Redan den 22 november släpps det första smakprovet från albumet – nya singeln Tear of a Traitor.

31 jan – Slaktkyrkan, Stockholm
7 feb – Katalin, Uppsala
8 feb – Nöjesfabriken, Karlstad
14 feb – Pustervik, Göteborg
15 feb – Kulturkirken, Oslo
21 feb – Loppen, Köpenhamn
22 feb – Plan B, Malmö
28 feb – Sofiehof Underjord, Jönköping
4 mars – Tavastia, Helsingfors
5 mars – Klubi, Tammerfors
6 mars – 45 Special, Oulu
7 mars – Musta Kynnys, Jyväskylä


Glöm vardagen och kliv i stället in i en äventyrlig fantasyivärld. Det är vad Hällas vill att den som lyssnar på deras skivor eller ser dem live ska uppleva. Alldeles uppenbart är det allt fler som dras till Jönköping/Linköping/Göteborg-kvintettens såväl sjuttiotalspräglade som dynamiska symbios av progrock, metal och folk. Kommande albumet Conundrum, tredje och sista delen i en trilogi, är deras kanske mest varierade och avancerade hittills, om än fortfarande Hällas med allt vad det innebär in i minsta lilla ton och textrad.

Hällas, som bildades 2011, fick något av ett undergroundgenombrott med förra albumet Excerpts From A Future Past från 2017 och det mycket tack vare den lite otippade hitsingeln Star Rider. Den 22 november släpps nya singeln Tear of a Traitor, vilket blir det första smakprovet från kommande albumet Conundrum. Samma dag som albumet släpps inleds också vårens turné, som gör nedslag i hela Skandinavien.

1573150451762 Instagram 1573150451762 Instagram