Hyukoh Alter 1 Hyukoh Alter 1

HYUKOH [KR] till Sverige i vår!

Den sydkoreanska musikscenens alldeles egna indiestjärnor. HYUKOH har charm, melodisinne, påverkan från såväl The Beatles som Whitest Boy Alive och ett gediget liverykte som gör att de numera drar stor publik även på andra håll i världen. Bland annat har de spelat på Coachella och sålt ut The Electric Brixton i London. I hemlandet ses kvartetten, vars texter ofta porträtterar ungdomen ur olika infallsvinklar, som något av språkrör för det som kallas ”the Give Up Generation”, det vill säga den millenniegeneration som tampas med ett kostsamt utbildningssystem och en arbetsmarknad kännetecknad av stenhård konkurrens.

Den 21 april följer HYUKOH upp sin Way Out West-spelning från i somras och de gör det på Debaser i Stockholm, biljettsläpp fredag den 15 november klockan 10.00.

Sångaren, låtskrivaren och stilikonen Oh Hyuk (ni kan gissningsvis ana varifrån bandnamnet kommer) växte upp i Kina med sina universitetsprofessorer till föräldrar. Han talar mandarin, koreanska och engelska flytande. När Vogue porträtterade frontfiguren för ett par år sedan skrev de inte utan orsak att han ”is changing the sound and style of Seoul”. Samtliga fyra medlemmar är födda 1993 och bandet äger en förmåga att använda ålder i sina titlar. Senaste albumet heter 23, efter hur gamla de var vid tidpunkten. Diskografin rymmer även EP-släpp vid namn 20, 22 och 24, och ni kan nog gissa varför.