Press Photo Press Photo

The Tallest Man on Earth klar för sommarens Way Out West!

Ett enmanskraftverk. Tala om att få ut mycket med små medel. Konserterna med The Tallest Man On Earth är fyllda av både energi och en ofiltrerad närhet, något alla som befann sig på någon av de två utsålda konserterna på Cirkus i Stockholm i helgen fick uppleva.

Torsdag den 13 augusti – samma dag som Bon Iver spelar – kommer The Tallest Man on Earth till Slottsskogen för sin enda spelning i Sverige denna sommar. Se två av samtidens allra bästa artister under samma augustikväll i Göteborgs vackraste skog. Alla utan biljett kommer ångra sig dyrt, det kan vi ta gift på.

The Tallest Man On Earth är en av våra mest långlivade och hyllade musikexporter, ständigt efterfrågad i konserthallar och på festivaler över hela världen under ett drygt decennium. Men så äger han en förmåga att oavsett inramning eller omgivning få publikens fulla uppmärksamhet. Som vid succéspelningen på Way Out Wests Flamingoscen 2016 då han fullkomligen körde över regnet som föll.

The Tallest Man On Earth har tagit en huvudsakligen amerikansk folk- och americana-tradition och bäddat in den i ett lika naturskönt som Dalarna-draperat vemod. Du behöver bara lyssna några sekunder på honom för att inse att Kristian Matsson är gjord för det här. Den första, självbetitlade EP:n 2006 har följts av fem album (senast årets I Love You. It’s A Fever Dream) där han undan för undan blivit alltmer sin egen och ännu mer självklar som fängslande vagabondtrubatur.